Duurzaamheidscafé spreekt over vieren en vakantie

Foto:

VEENENDAAL – ‘Duurzaam Vieren en Vakantie plannen’ is het thema op woensdag 28 november bij het Duurzaamheidscafé van Veenendaal. Aan het eind van het jaar worden vaak vakantieplannen gemaakt, hoe kunnen we dat duurzaam doen? En hoe vieren we de maand december eigenlijk op een duurzaam verantwoorde manier? Hoe houden we onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk? Dit zijn onderwerpen die aan bod komen met o.a. een presentatie van Charlotte Louwman-Vogels van Fair Tourism. Het programma begint om 20:00 uur in de Cultuurfabriek, Kees Stipplein 74 in Veenendaal.

Fair Tourism streeft naar eerlijker toerisme, waarbij de natuur behouden wordt en de lokale bevolking actief betrokken is. “We willen natuurlijk allemaal dat toekomstige generaties ook nog kunnen genieten van al het moois dat de wereld te bieden heeft. Door mensen enthousiast te maken voor duurzaam toerisme, creëren ze bewustwording voor het belang van behoud van natuur en milieu en betrokkenheid van de lokale bevolking op toeristische bestemmingen.”

Het duurzaamheidscafé is bedoeld als ontmoetings- en inspiratieplek voor iedereen die zich met duurzaamheid bezig houdt in Veenendaal. Behalve een gastspreker, zijn er pitches voor duurzame ideeën en is er ruimte voor ontmoeting en uitwisseling. Het duurzaamheidscafé is een initiatief van Samen Duurzaam Veenendaal, een groep mensen met verschillende achtergronden die Veenendaal duurzamer willen maken. In 2016 en 2017 organiseerden zij de Dag van de Duurzaamheid op het stadsstrand. Zij willen door hun activiteiten laten zien dat duurzamer leven niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Contact: Facebookpagina: https://www.facebook.com/SamenDuurzaamVeenendaal, Ingrid Niemans 06-50510825, Ton Ezendam 06-20910084.

 

foto:

Kayan in Thailand.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen