Balies gemeentehuis alleen op afspraak

Foto: Veenendaal.nieuws.nl

VEENENDAAL – De balies van Burgerzaken bij de gemeente zijn vanaf 2 januari 2019 alleen nog op afspraak te bezoeken. “Met deze werkwijze verbeteren we de dienstverlening aan de balies. De voordelen zijn: ruimere openingstijden, geen wachttijden in de hal en baliemedewerkers zijn beter voorbereid op de aanvraag of het gesprek”, aldus een woordvoerder.

Wethouder Marco Verloop: “We zijn constant bezig met het optimaliseren van onze dienstverlening. Op afspraak werken past heel goed binnen het tijdperk waarin we nu leven. Inwoners hebben weinig tijd, daarin willen wij hen tegemoet komen.”

Ruimere openingstijden

De balies in het gemeentehuis zijn meer uren geopend. Kon u dit jaar 30 uur per week terecht bij de gemeente, vanaf 2019 kan dit 48 uur per week. Uit klanttevredenheidsonderzoeken blijkt dat inwoners graag willen dat de balies overdag meer open zijn. In het nieuwe jaar kunnen zij op alle werkdagen de hele dag een afspraak maken, daarnaast zijn de balies ook op donderdagavond geopend.

Digitale balie
Een verhuizing doorgeven of een uittreksel Basisregistratie Personen (BRP) of burgerlijke stand aanvragen kan 24 uur per dag via www.veenendaal.nl. Inwoners hoeven hiervoor geen afspraak te maken.

Spoedaanvragen reisdocumenten

Er wordt rekening gehouden met spoedaanvragen. Inwoners kunnen hiervoor bellen, er wordt dan gekeken wat de juiste en snelste oplossing is.

Het plannen van een afspraak kan via de website www.veenendaal.nl/afspraak of neem contact op met gemeente Veenendaal via (0318) 538 538. Afspraken voor het WMO-loket kunnen inwoners telefonisch maken via (0318) 538 519.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen