Groen licht voor bouw Lyceum

Foto: Gemeente Veenendaal

VEENENDAAL – Wethouder Marco Verloop van de gemeente Veenendaal en rector-bestuurder Willem de Vos van het Christelijk Lyceum Veenendaal (CLV) ondertekenden de samenwerkingsovereenkomst als start van de nieuwbouw van het CLV. Belangrijke uitgangspunten zijn duurzaamheid en hergebruik. Bij de nieuwbouw wordt hergebruik toegepast bij een deel van de betonconstructie. Dit geldt voor een deel van het theorie- en praktijkhuis.

De gemeente betaalt ruim 16 miljoen euro aan dit project en het CLV investeert hierin mee. De voorbereidingen zijn, achter de schermen, in 2015 gestart. Begin 2019 starten de sloopwerkzaamheden. De bouwwerkzaamheden beginnen medio 2019 en nemen, naar verwachting, 14 maanden in beslag. Wethouder Marco Verloop: ‘Na een goede voorbereiding ben ik blij dat we nu echt van start kunnen om een toekomstbestendige school te realiseren.’

Tijdelijke huisvesting leerlingen
De vernieuwing van het CLV betekent voor sommige leerlingen dat zij tijdens de verbouwperiode tijdelijk een ander onderkomen krijgen. Het idee is om een deel van de leerlingen te huisvesten in units op het eigen terrein. Het andere deel van de leerlingen wordt gehuisvest in het schoolgebouw aan de Mispel 11.
Rector-bestuurder Willem de Vos van het CLV: ‘Vanaf februari 2019 verhuizen de leerlingenen leraren naar deze tijdelijke huisvestinglocaties. Ik ben blij met deze oplossing omdat leerlingen dan niet voortdurend heen en weer hoeven te fietsen. Als de bouw volgens planning verloopt krijgen de leerlingen rond de zomer van 2020 weer samen les in een nieuw schoolgebouw aan de Kerkewijk.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen