Gli anni più belli brengt Italië naar Veenendaal

Foto: Filmdepot 1920

VEENENDAAL – De kaskraker De Beentjes van Sint Hildegard draait 2 en 4 oktober in Filmhuis Veenendaal. De gepensioneerde Jan probeert zijn huwelijk nieuw leven in te blazen, wanneer de eerste tekenen van Alzheimer zichtbaar worden. Zaterdag speelt de film Gli anni più belli (De Beste Jaren). In de Italiaanse familiedrama volgen we vier beste vrienden over een periode van veertig jaar, terwijl op de achtergrond bekende gebeurtenissen voorbijkomen uit de rijke geschiedenis van Italië.

In De Beentjes van SintHildegard zien we Jan en Gedda. Jans keuzes worden allemaal genomen door zijn vrouwen hij zoekt in alle macht een oplossing. Als Jan ook nog dingen begint te vergeten, stelt de film de vraag: in hoeverre is het liefdevol helpen?

Voor iedereen wiens vakantie naar Italië niet door kon gaan, niet getreurd: Gli anni più belli brengt het prachtige land hiernaartoe! We ontmoeten Giolio, Gemma, Paolo en Riccardo, die al veertig jaar lang door dik en dun beste vrienden zijn gebleven. Ze delen alles met elkaar, geluk en tegenslagen.Ook ontdekken we hoe Italië in al die jaren veranderd is. De film geeft met het verhaal van de vier vrienden een prachtig beeld van het land. Alsof je op vakantie bent!

Vrijdag 2 oktober om 20.00 uur én zondag 4 oktober om 20.00 uur draait De Beentjes Van Sint Hildegard. Op 3 oktober om 14.30 uur speelt Gli anni più belli in Filmhuis Veenendaal.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen