Vernieuwing gevels winkelcentrum Ellekoot

Foto: Gemeente Veenendaal

VEENENDAAL – De gevels van de winkels in Winkelcentrum De Ellekoot gaan door de vastgoedeigenaar vernieuwd worden. Het is meteen een goede kans voor de gemeente om tegelijkertijd de openbare ruimte in en rondom het winkelcentrum aan te pakken, zodat De Ellekoot een aantrekkelijk winkelcentrum wordt met meer ruimte en sfeer. Neem een kijkje op www.meedoeninveenendaal.nl en geef een mening op het voorlopig ontwerp. Uw opmerkingen en tips neemt de gemeente mee in het definitieve ontwerp.

Vanaf januari 2021 start de aannemer met het opknappen van de gevels. Ook wordt de achterkant van de Albert Heijn uitgebreid, zodat de winkel anders kan worden ingericht en bevoorraad. De werkzaamheden duren tot eind juli 2021. De winkels blijven gewoon open. De volgorde van de werkzaamheden is namelijk zo bedacht dat de winkels altijd bereikbaar zijn. Hierbij is ook rekening gehouden met de 1,5 meter maatregelen.

Werk rondom het winkelcentrum

Vanaf april 2021 begint de aannemer met de inrichting en groenvoorziening van het hele gebied in en rondom het winkelcentrum. Het gaat bijvoorbeeld om het vervangen van de bestrating in het winkelcentrum,  de beide parkeerplaatsen en het gebied voor de sporthal richting het NS station Veenendaal-west.

In winkelcentrum De Ellekoot wordt een extra rioolbuis voor regenwater gelegd, waarop de goten op straat en de regenpijpen van de winkels en de sporthal worden aangesloten. Hiermee wordt het schone regenwater afgekoppeld van het vuile water en kan het schone water worden afgevoerd naar de vijvers en sloten.

Wat er binnen dit project eveneens gaat gebeuren is uniek voor Veenendaal. Onder de bestrating van de parkeerplaats langs het Overslag komt een ondergronds opslagsysteem van glasvezel waarin in korte tijd heel veel regenwater kan worden opgevangen. Dit water zakt vervolgens in de bodem. Voor de bomen is dit bijvoorbeeld erg prettig, want hun wortels worden veel langer voorzien van water op het moment dat het weer droog is. Boven de grond kunt u dus gewoon uw auto parkeren en onder de grond is er ruimte voor wateropslag!

Reageren op de plannen

Op dit moment maakt de gemeente een ontwerp. In dit ontwerp wordt gekeken naar de meest optimale invulling van beide parkeerplaatsen, op welke manier het winkelcentrum groener gemaakt kan worden en er is veel aandacht voor meer en betere parkeervoorzieningen voor fietsen. Tenslotte is het belangrijk dat het winkelcentrum nog meer een ontmoetingsplaats wordt voor mensen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen