Liefdesdrama ‘Rafael’ van regisseur Ben Sombogaart

Foto:

VEENENDAAL – ‘Rafael’, van de hand van de Nederlandse regisseur Ben Sombogaart, staat bij het Filmhuis op het programma op zaterdag 22 december om 20.00 uur. De film is gebaseerd op de gelijknamige roman van Christine Otten uit 2011.  In Tunesië worden Nazir en de Hollandse Kimberly op elkaar verliefd. Hun verhouding leidt tot een huwelijk. Ook blijkt dat het paar een kind verwacht.

De Arabische Lente in 2011 verstoort het gelukkige leventje met elkaar. Vertrek naar Nederland lijkt de beste oplossing. Voor Nazir is het verkrijgen van een geldig visum een groot probleem. Zijn vrouw reist af. Hij besluit om als illegaal ook de oversteek te gaan maken. Voor ,,Kimmy’’ is het moeilijk om in contact te komen met haar echtgenoot. Daarnaast heeft ze thuis problemen met haar moeder. Een schrijnende, spannende en emotionele liefdesgeschiedenis. De hoofdrollen worden gespeeld door Melody Klaver en Nabil Mallat.

De Dirigent

Voor de tweede keer wordt ‘De Dirigent’ vertoond in Het Filmhuis Veenendaal. De film speelt zich af in de jaren twintig in Amerika. Antonia Braco, gespeeld door Christanne de Bruijn, wil gaan studeren aan het Conservatorium. Voor zichzelf heeft ze besloten om dirigent te worden. Ze vertrekt naar Nederland om daar te studeren. Het vrouw-zijn werpt de nodige barrières op. Dan volgt een carrière in Berlijn, maar de liefde gooit roet in het eten. Maria Peters regisseerde deze film, die gebaseerd is op een waar gebeurd verhaal. De vertoning is op zondagmiddag 23 december om 14.30 uur.

Voor meer informatie en reserveringen: www.filmhuisveenendaal.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen