Ga bewuster om met je lijf en huid

Foto: Cultuurfabriek

VEENENDAAL – Heb jij enig idee welke ingrediënten er allemaal in de verzorgingsproducten zitten die je op je huid smeert en wat dit met jouw huid doet? Neem de regie in handen en bepaal zelf wat jij in het vervolg op jij op jouw huid smeert!

Wist je dat er in veel verzorgingsproducten onaangename ingrediënten verstopt zitten? Zo zitten er bijvoorbeeld in verschillende lipverzorgingsproducten vissenschubben en zijn er heel veel shampoos, conditioners, zepen en crèmes waar varken in is verwerkt in de vorm van vetzuren of collageen. Ook zijn er veel andere dubieuze, chemische ingrediënten die je, als je er van op de hoogte ben, liever niet op je gezicht of lichaam smeert. Smeersels die aan het einde van de rit misschien meer kwaad dan goed doen voor je huid en voor je gezondheid. Smeersels met ingrediënten erin die ook worden gebruikt voor het reinigen van vloeren en het ontvetten van motoren. Genoeg redenen dus om zelf de ingrediënten in je verzorgingsmiddelen te gaan kiezen!

Maak je eigen deo, crème en meer!

Tijdens de workshop ‘Maak je eigen natuurlijke verzorgingsproducten’ maak je in een kleinschalige setting kennis met natuurlijke materialen en ingrediënten. De docent legt hier alles over uit en geeft handige tips. Ook ga je direct aan de slag met het maken van je eigen verzorgingsproducten met daarin de ingrediënten die jij zelf kiest. Tijdens de workshop maak je je eigen zalfjes, deodorant, crèmes en meer.

Praktische informatie

Volg de workshop op zaterdag 11 juni van 13.00 – 16.00 uur in De Cultuurfabriek in Veenendaal. Inschrijven kan via www.bibliotheekveenendaal.nl of via de servicebalie in De Cultuurfabriek.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen