54 zorgaanbieders tekenen contract

Foto: Gemeente Veenendaal

VEENENDAAL – Maak jij gebruik van de Wmo en wil je weten met welke zorgaanbieders we de aankomende vijf jaar samenwerken? Afgelopen maandag tekenden 54 zorgaanbieders een contract.

Bij individuele ondersteuning licht worden taken overgenomen die u zelf niet meer kunt uitvoeren. Het gaat bijvoorbeeld om structuur aanbrengen in uw huishouden, post afhandelen en een sociaal netwerk opbouwen en onderhouden.

U krijgt individuele ondersteuning midden als u bijvoorbeeld een psychische of lichamelijke aandoening heeft, waardoor u toezicht nodig heeft. Deze ondersteuning is ook mogelijk bij praktische dingen, zoals opnieuw leren schrijven, onderhouden van relaties en structureren van uw huishouden.

In complexe situaties, zoals ernstige gedragsstoornissen of een ziekte kunt u in aanmerking komen voor individuele ondersteuning, categorie zwaar.
Dagbesteding is speciaal bedoeld voor mensen tussen 18 en 67 jaar die niet gemakkelijk een baan vinden, omdat ze een beperking hebben. Dagbesteding moet leiden tot een passende vorm van meedoen in de maatschappij en waar mogelijk tot een (betaalde) baan of re-integratietraject.
Dagopvang is bedoeld om anderen te ontmoeten en invulling te geven aan de dag. Het is ook bedoeld om mantelzorgers te ontlasten.

Kortdurend verblijf op een andere plek is bedoeld om mantelzorgers te ontlasten. Zo kunnen zij de zorg thuis vol blijven houden. Het gaat niet om acute opname in crisissituaties. Kortdurend verblijf is structureel, bijvoorbeeld één weekend in de maand.

De gemeente heeft voor het leveren van hulpmiddelen een contract gesloten met Medipoint.

Alle zorgaanbieders vindt u vermeld op de website:

www.veenendaal.nl/ondersteuning-zorg-en-inkomen/zorgaanbieders-wmo/Bereikbaarheid Wmo-loket

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen