'Zing Nederlands met me'

22 nov 2018, 15:44 Nieuws
cultuurfabriek 3 b
VEENENDAAL - ‘Zing Nederlands met me’ is het thema dinsdag 11 december in de openbare bibliotheek. 'Beter Nederlands leren terwijl je liedjes zingt' wordt er toegevoegd. December is muziekmaand bij Bibliotheek Veenendaal in De Cultuurfabriek. In dat kader vindt op dinsdag 11 december voor de eerste keer ‘Zing Nederlands met me’ plaats. Voor deze meezingactiviteit werkt de bibliotheek samen met diverse taalorganisaties. Want: beter Nederlands leren terwijl je liedjes zingt, dat is het idee!
Brits onderzoek toont aan: een andere taal leer je sneller door liedjes te zingen.Dat geldt zowel voor kinderen als voor volwassenen. ‘Zing Nederlands met me’ vindt zijn oorsprong in België en werd overgenomen door poptempel Paradiso in Amsterdam. Inmiddels heeft het idee zich over heel Nederland verspreid en Bibliotheek Veenendaal doet nu ook mee!
‘Zing Nederlands met me’ gaat niet alleen om het oefenen van de taal. Zingen is ook leuk, gezellig en gezond én een makkelijke manier om met elkaar in contact te komen. Samen zingen verbindt en geeft positieve energie. Daarom is iedereen welkom: mensen die de taal willen oefenen,maar ook Nederlanders die zin hebben om te zingen en de liedjes al kennen.
Tijdens ‘Zing Nederlands met me’ zingen de deelnemers Nederlandse liedjes. Liedjes met korte Nederlandse woorden, die veel herhaald worden. Zo kun je op een creatieve en laagdrempelige manier de taal oefenen. Het geheel wordt begeleid door dirigent Miriam Drost en pianist Chris Stellaard.
‘Zing Nederlands met me’ start om 13.00 uur en duurt tot ca. 14.30 uur. De toegang is gratis. Aanmelden is niet nodig. Na afloop is er tijd om ervaringen uit te wisselen en contacten op te doen.