Where The Crawdads Sing, The Last Bus en L’Amour C’est Mieux Que La Vie

10 okt 2022, 6:23 Nieuws
film
VEENENDAAL - Aankomend weekend draaien er maar liefst drie films in Filmhuis Veenendaal! Op vrijdag draait het verfilmde Where The Crawdads Sing, over een moerasmeisje dat beschuldigd wordt van moord. Zaterdag speelt The Last Bus, waarin een oude man twaalfhonderd kilometer reist met de bus naar Land’s End. Tijdens de reis ontdekken we in flashbacks waarom deze reis zo belangrijk is voor hem. Het filmweekend eindigt op zondag met L’Amour C’est Mieux Que La Vie. In deze dramakomedie zoeken twee ex-criminelen een laatste liefde, in de vorm van een peperdure escorte, voor hun terminaalzieke vriend.
Moerasmeisje
Kya groeit alleen op in het moeras buiten de stad. Wanneer de lokale beroemdheid Chase Andrews daar dood aangetroffen wordt, wijzen alle vingers meteen naar Kya. Met alle bewoners tegen haar zal ze haar onschuld moeten bewijzen. Where The Crawdads Sing zit vol prachtige beelden onder water en hartverscheurende maar ook -verwarmende momenten. De film is gebaseerd op het gelijknamige murder-mystery-boek van Delia Owens, dat wereldwijd al meer dan vijftien miljoen exemplaren verkocht.
Instappen!
In The Last Bus reist de doorgewinterde Tom naar de andere kant van Engeland. Hij gelooft dat deze reis hem goed zou doen, na het recente overlijden van zijn vrouw. Onderweg ontmoet Tom veel nieuwe mensen die geïnteresseerd zijn in de reis van de oude man. De film wordt gedragen door de acteerprestatie van Timothy Spall (Harry Potter-films), die de oude en liefdevolle Tom speelt.
Vijftigste film
Twintig jaar later nadat ze uit de gevangenis zijn, vertelt Gerard aan zijn oude celgenoten Ary en Philippe dat hij op het punt staat te sterven. Zij gaan op zoek naar een laatste grote liefde voor hem. De film is de vijftigste productie van Claude Lelouch, die bekend staat voor zijn gevatte manier van het verfilmen van de relaties tussen mannen en vrouwen.
Where The Crawdads Sing draait vrijdag 14 oktober om 20.00u. Op zaterdag speelt The Last Bus om 20.00u. Ten slotte draait L’Amour C’est Mieux Que La Vie op zondag 16 oktober om 14.30u.