Werelddansen, Lego-bouwwedstrijd, oorlogscollege, workshops en expositie Oud-roze

24 apr 2023, 9:12 Nieuws
werelddansen met nirkoda
VEENENDAAL - Tijdens de meivakantie zijn er meerdere activiteiten in De bibliotheek van De Cultuurfabriek.
Doe op donderdag 27 april mee met een spectaculaire LEGO-bouwwedstrijd . Kinderen van alle leeftijden kunnen hun creativiteit loslaten op duizenden LEGO-steentjes en prijzen winnen.
lego bouwwedstrijd
Workshop Stop-motion - Op zondag 30 april kun je samen met Beatrijs en Andor van Toonbeeld Schoolprojecten een eigen stop-motion animatie maken! Klei, tekeningen, collages, speelgoed, fruit of gereedschap…je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt er verhaaltjes mee maken! Tickets kosten €2,50 per kind, de workshop is geschikt voor kinderen van 7 t/m 10 jaar.
workshop stop motion
Ouder-kind workshop : Opbergkistje versieren - Ga op woensdagmiddag 3 mei gezellig samen met jouw kind (vanaf 8 jaar) creatief aan de slag! In deze workshop gaan we een opbergkistje zelf beschilderen en versieren met kralen en nog veel meer leuke elementen. Een kaartje kost €5 per persoon.
ouder kind workshop opbergkistje
Mini-college : De Tweede Wereldoorlog in Veenendaal in vogelvlucht - Leer op woensdagavond 3 mei meer over WOII in Veenendaal, aan de hand van historisch beeldmateriaal en documenten, en de gevolgen voor de bevolking hiervan. Een kaartje kost €2,50 (inclusief koffie/thee). Dit mini-college is geschikt voor volwassenen.
woii in veenendaal at janny groenleer b
Foto-expositie : Oudroze - Fotograaf/kunstenaar Ernst Coppejans staat met de foto-expositie Oudroze stil bij de ervaringen van de oudere generatie LHBTI’s die openlijk voor hun geaardheid uit durfden te komen. De foto-expositie is onderdeel van het programma van Pride Saturday (zaterdag 20 mei) en is gratis te zien bij de Kunstkubus tijdens de openingstijden van De Cultuurfabriek van 3 t/m 30 mei.
foto: Ernst Coppelans
at ernst coppejans oudroze
Werelddansen met Nirkoda - Kom dansen op zondagmiddag 7 mei! Werelddansen is er voor iedereen die graag wil dansen. Lekker bewegen en aan je conditie werken op wereldmuziek van modern swingend tot ontroerend mooi. En ondertussen een beetje cultuur snuiven, want de muziek en dans komt uit alle windstreken van Albanië tot Servië en Zweden. Deze activiteit is gratis en geschikt voor volwassenen: beginners én gevorderden.
Meer informatie: Bekijk het gehele programma op de website van de Bibliotheek. Reserveer jouw plekje of koop tickets via www.bibliotheekveenendaal.nl of bij de servicebalie in De Cultuurfabriek.