Wel en wee in commune op witte doek

15 jul , 5:36 Nieuws
together 99 pr september film
VEENENDAAL - In Filmhuis Veenendaal draait zaterdag 20 juli de film Together 99. De voorstelling begint om 20.00 uur. Filmhuis Veenendaal draait films in gebouw Spectrum aan het Kees Stipplein. De filmvertoningen zijn toegankelijk voor zowel leden als niet-leden.
Together 99is het vervolg op Together, een van de grootste filmhuishits van 2000. Together is ook bekend als Tillsammans, een commune uit Stockholm. Die commune bestaat na bijna 25 jaar nog steeds. Regisseur Lukas Moodysson brengt de cast van Together opnieuw bij elkaar om samen de balans van Tillsammans op te maken. Het is nog maar een kleine gemeenschap, met als enige bewoners Göran (Gustaf Hammarsten) en Klasse (Shanti Roney). De stemming in Tillsammans is lusteloos en Göran mist gezelschap. Klasse besluit een reünie te organiseren en nodigt alle eerste bewoners uit. Die reünie levert voldoende stof op om een film van bijna twee uur te maken.
Lukas Moodysson: "Ik wilde een film maken over het verstrijken van de tijd, maar ook over het gevoel van stilstaande tijd. Een film over de dromen van mensen die sterven, terwijl dromen ook nog eens verder leven. Ik wilde deze film maken met de fotolens die mijn vader het jaar voor mijn geboorte had gekocht.” Moodysson vindt zijn creatie geslaagd: “Ik vind het een geweldige en grappige film, maar ik denk dat niet iedereen het met me eens is. Het gaat over mensen die ìk echt leuk vind en die ik alleen het beste in het leven wens.”
Informatie over voorverkoop, toekomstige films en het lidmaatschap is te vinden op www.filmhuisveenendaal.nl .