Vrouw drinkt teveel en botst tegen Veenendaalse vangrail

21 dec 2020, 10:58 Nieuws
bots 1
VEENENDAAL - De politie werd in de nacht van zaterdag op zondag (rond 24.00 uur) gealarmeerd door meerdere mensen die op de A12 een auto hard en slingerend zagen rijden. Terwijl één van hen de meldkamer nog aan de telefoon had, ging het mis. De auto raakte meerdere keren de vangrail, en kwam uiteindelijk tot stilstand vlak voor de afrit Veenendaal-west. Gelukkig bleek al snel dat de bestuurster niet gewond was, maar de ravage was er niet minder om. De auto moest worden afgesleept en de vangrail was op zeker drie punten geraakt en eveneens flink beschadigd.
De 26-jarige vrouw uit Alphen aan den Rijn had teveel gedronken, zo wees een ademtest uit. Nadat zij op het politiebureau nogmaals had geblazen op het apparaat dat nauwkeuriger meet, was de uitslag zo hoog dat haar rijbewijs direct werd ingevorderd. Het Openbaar Ministerie zal zich over de zaak buigen. Daarnaast zal het CBR onderzoek doen naar haar rijgeschiktheid en zal Rijkswaterstaat de schade aan de geleiderail op haar gaan verhalen.
Het is helaas het zoveelste voorbeeld van rijden onder invloed. Dezelfde nacht werden elders in Veenendaal twee andere bestuurders aangehouden omdat ze positief testten op drugsgebruik. Daarbij kon wel worden voorkomen dat er brokken werden gemaakt.
bots 2