Vrijwilligerswerk Aad Huizer

02 aug , 14:04 Nieuws
hij2
VEENENDAAL - Aad Huizer is met plezier vrijwilliger bij HipHelpt Veenendaal. Dit is een organisatie die hulp biedt aan mensen die er alleen voor staan. Van een klusje in huis tot wandelen of boodschappen doen. Maar HipHelpt geeft ook sociale hulp, want iedereen heeft op zijn tijd behoefte aan een praatje. “Ik heb ook weleens hulp van een ander gehad. Daarom weet ik hoe belangrijk het is als er iemand voor je is.”
“Ik heb gewerkt in het onderwijs en ben ook actief geweest voor de kerk. Die functies zorgden ervoor dat ik veel mensen leerde kennen. En die hadden soms hulp nodig. Ook zelf heb ik een periode gehad dat mijn vrouw en ik een beroep moesten doen op anderen. Dat zette me aan het denken. Dus toen ik zag dat HipHelpt nieuwe vrijwilligers zocht, wist ik het zeker: ik meld me aan. Door vrijwilligerswerk te doen, bouw je een band op met de mensen die je helpt. En ze zijn je dankbaar. Je bent niet alleen praktisch bezig, mensen vertrouwen je soms ook veel toe.”
“Het vrijwilligerswerk zorgt voor mooie contacten. Zo was ik een tijdje chauffeur voor iemand en dat leidde vaak tot goede en fijne gesprekken. Want als je iemand van A naar B rijdt, komt er meer bij kijken dan alleen autorijden. Ik reed meneer voor controles naar het ziekenhuis. Dan ging ik op verzoek van hem en zijn kinderen mee naar binnen tot in de spreekkamer. Dat stelde hem gerust. En de familie op afstand ook. Al met al duurde dat contact wel anderhalf jaar. Hun dankbaarheid inspireert en motiveert je."
“Een van mijn andere motivaties voor dit mooie vrijwilligerswerk is om wat nuttigs voor een ander te doen. Juist in een samenleving waarin mensen steeds meer gericht zijn op zichzelf. Het geeft mij veel voldoening. Ik vind het mooi en fijn om op deze manier mijn kennis, werk- en levenservaring te kunnen gebruiken. En het sluit aan bij mijn christelijke levensovertuiging.”
Wil je net als Aad vrijwilliger worden? Bij HipHelpt of bij een van de andere vrijwilligersorganisaties in onze gemeente? Kijk dan eens op www.sociaalstartpuntveenendaal.nl/vrijwilligers. Er is altijd wel iets te doen wat bij jou én jouw agenda past.