Veenendaler overleden aan coronavirus

22 mrt 2020, 14:03 Nieuws
pict0022
VEENENDAAL - Er is zaterdag een Veenendaler in Ziekenhuis Gelderse Vallei overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Het om een oudere, tot de risicogroep behorende persoon. "Het bericht heeft mij geraakt. Mijn gedachten zijn bij de nabestaanden en wens hen sterkte en troost toe", reageert burgemeester Gert-Jan Kats.
"Dit verdrietige nieuws is meteen een waarschuwing voor ons allemaal. De afgekondigde maatregelen zijn ingrijpend en tegelijk ook echt noodzakelijk om de verspreiding van het virusaf te remmen. Houdt u strikt aan deze hygiëne- en andere maatregelen; vooral de 1,5 meter afstand is van groot belang! Niet alleen voor uzelf, maar juist ook ter bescherming van onze kwetsbare medemens."
Sinds de eerste vaststelling van een besmetting in Veenendaal vorige week, zijn er nu 3 Veenendalers positief getest, onder wie de overleden inwoner. Door de veranderde testmethode is het hoogstwaarschijnlijk dat er veel meer besmette mensen zijn en er nog meer zullen komen. "We hebben elkaar in Veenendaal keihard nodig om door deze situatie heen te komen. Ik zag de afgelopen week veel mooie initiatieven ontstaan om elkaar te helpen en om aandacht voor elkaar te hebben. Deze initiatieven ondersteun ik van harte! Nog een keer de oproep: let op elkaar! Vermijd elkaars gezelschap, maar kijk wel naar elkaar om", aldus de burgemeester.