UITdagend Veenendaal met gratis muzikale voorproefjes

03 sep 2023, 10:19 Nieuws
uitdagend veenendaal
VEENENDAAL - Om het nieuwe theaterseizoen af te trappen slaan op zaterdag 9 september de culturele instellingen van Veenendaal de handen ineen. UITdagend Veenendaal is de feestelijke en gezamenlijke opening van het nieuwe culturele seizoen. Theater Lampegiet is één van de instellingen die meedoet. Op het theaterplein aan de Kerkerwijk kan het publiek gratis voorproefjes krijgen van muzikale voorstellingen die komend seizoen geprogrammeerd staan.
Op het buitenpodium op het theaterplein op de hoek van de Kerkewijk/Duivenweide krijgen bezoekers van 13:00 t/m 17:00 uur een gratis voorproefje van een paar van de muzikale voorstellingen die Theater Lampegiet in seizoen 23/24 brengt. Tussen de optredens door kan het publiek een hapje of drankje bestellen bij de buitenbar en genieten van de muziek van DJ Mehdi.
De middag wordt afgetrapt met hartverwarmende poëtische Nederlandstalige liedjes van zanger Sjoerd van Capelleveen. De artistiek leider van kleinkunstgroep Bovenste Knoopje Open is op zoek naar lichtpuntjes in een bijna post-apocalyptische samenleving in de voorstelling Hoe is het water?
Henri de Vries verkent vervolgens het liefdesrepertoire van Neil Young. Zijn mooiste liedjes over oprechte liefde en verhalen uit zijn (liefdes)leven komen voorbij. De Man Die Denkt Dat Ie Neil Young Is staat garant voor momenten vol nostalgie en muzikale herkenning.
Daarna licht FADOpelos2 een puntje van de sluier op naar hun betoverende wereld vol ontroering door emotionele Portugese Fado-muziek. Het voorproefje van Viver e Viver brengt hartstochtelijke zang en bijzonder gitaarspel, wat doet verlangen naar de straten van Lissabon.
De band O’DREAMS zet de wereldreis voort met een muzikale ode aan de Ierse hoofdstad met folkballads, pubsongs en hier en daar een Ierse pophit. In Dublin ontrafelt O’DREAMS het onstuimige leven van beroemde Ierse muzikanten, markante inwoners en vreemde kostgangers.
The Dashboard Danglers sluiten de dag af met een stukje uit de nieuwe voorstelling Take Me Home. Goudens hits van artiesten als John Denver, Kenny Rogers en Linda Ronstadt worden met eerbied voor de traditie op eigen wijze vertolkt, afgewisseld met hun krachtige, eigen werk.
Tijdschema
Het volledige programma met speeltijden is te vinden op lampegiet.nl.