Tien plekken voor windmolens

26 okt 2021, 11:10 Nieuws
windmolensss
VEENENDAAL - In de gemeente Veenendaal zijn er misschien tien geschikte plekken voor windmolens. Wil jij meer weten over deze locaties en je vragen stellen? Kom dan langs bij een van de bijeenkomsten op 26 en 27 oktober.
Op 26 oktober is de bijeenkomst voor de windmolenlocaties 1 tot en met 5. Op 27 oktober voor de windmolenlocaties 6 tot en met 10. Tijdens de bijeenkomsten wordt er meer informatie gegeven over de locaties. Ook kun je meedenken over wat onderzocht moet worden. Het onderzoeksbureau, dat de onderzoeken naar de windmolens gaat doen, is aanwezig.

Waar?

  • Pathé Ede
  • Laan der Verenigde Naties 150, 6716 JE Ede.
  • 19:30 - 21:00
Je hoeft je niet vooraf aan te melden. Om 20:00 uur is een korte presentatie. Voor en na dit moment kun je rondlopen en je vragen stellen.

Coronatoegangsbewijs

Zonder coronatoegangsbewijs kun je helaas niet deelnemen aan de informatiebijeenkomsten. Bij binnenkomst wordt je QR-code gecontroleerd.

Lokaal eigendom

Lokaal eigendom van de windmolens is belangrijk. Niet alleen de lasten, maar ook de lusten moeten ten goede komen van de omgeving. Denk bijvoorbeeld aan financiële deelname in de opbrengsten van de windmolens. Het inrichten van een gebiedsfonds is ook een mogelijkheid. Dit onderwerp wordt ook behandeld tijdens de bijeenkomsten.