Spelcircuit met woord- en taalspelletjes

02 mrt 2023, 8:35 Nieuws
kinderboekenweek kinderen
VEENENDAAL - In groep 3 leren kinderen in de eerste helft van het schooljaar de letters en klanken. Dat ze nu alle letters kennen vindt de Bibliotheek reden voor een feestje! Bibliotheek Veenendaal organiseert daarom speciaal voor kinderen uit groep 3 het Letterfeest. Op woensdag 8 maart van 14.30 tot 16.00 uur kunnen kinderen in De Cultuurfabriek meedoen aan een feestelijk spelcircuit. Deelname is gratis.
Als kinderen alle letters kennen, kunnen ze beginnen met lezen. Leesbevordering staat centraal bij de Bibliotheek, waar je een grote collectie eerste leesboekjes vindt. Door veel te oefenen, leren de kinderen steeds beter lezen. En van meer lezen worden ze vanzelf ook beter in taal!
Woord- en taalspelletjes
Kinderen die woensdagmiddag 1 maart deelnemen aan het Letterfeest, worden door middel van verschillende woord- en taalspelletjes gestimuleerd om nog meer met taal bezig te zijn. Het Letterfeest vieren we in de vorm van een spelcircuit waarbij wordt gepuzzeld, gekleurd en geknutseld. De kinderen kunnen in willekeurige volgorde de verschillende onderdelen doen. Als ze klaar zijn, ontvangen ze een klein cadeautje.
Meer informatie is te vinden op de website van de Bibliotheek: www.bibliotheekveenendaal.nl .