Spannende en speelse thriller L’Origine du Mal

28 jul 2023, 10:43 Nieuws
l origine du mal st 1 jpg sd
VEENENDAAL - L’Origine du Mal is zaterdag 5 augustus te zien in Filmhuis Veenendaal. In deze spannende, maar speelse thriller zijn de vrouw en dochter van Serge uit op zijn geld. Uit-het-oog-verloren dochter Stéphane kan Serge wel eens helpen zijn geld en status te behouden.
Stéphane heeft een veilige baan bij een conservenfabriek. Ze heeft haar vader nooit gekend, maar ze blijft nieuwsgierig naar hem. Wie zou hij zijn? Per toeval weet ze in contact te komen met Serge, haar vader, voormalig succesvol zakenman, die nu als kluizenaar in een enorm huis woont. Financieel heeft hij het goed voor elkaar, maar aasgieren liggen altijd op de loer – in het bijzonder: de andere vrouwen die bij Serge over de vloer komen. Stéphane lijkt de enige die oprecht om hem geeft en wordt al snel overgehaald beide partijen te bespelen. Lijkt, want in dit addernest is niemand te vertrouwen.
L’Origine du Mal speelt veel met klassieke elementen die je zou verwachten van murder mysteries als Knives Out en Murder, She Said. De film zit vol onthullingen, plottwisten en scherpe humor. Regisseur Sébastien Marnier put ook bij deze film uit zijn eerdere thrillerervaringen met films als Irréprochable en L’Heure de la Sortie. Deze films staan vooral bekend om Marniers vreemde, originele en aangrijpende manier van vertellen, waarbij hij het beste haalt uit zijn cast. Ook het acteerwerk van Laura Calamy (Stéphane) en Dominique Blanc (ex-vrouw van Serge) wordt enorm geprezen.
L’Origine du Mal draait op zaterdag 5 augustus om 20.00 uur in Filmhuis Veenendaal.. Verzekerd zijn van een plekje? Boek je tickets op www.filmhuisveenendaal.nl .
Het Filmhuis is er voor iedereen, ook voor niet-leden.
Filmhuis Veenendaal vertoont films in Spectrum, Kees Stipplein 72, Veenendaal. Kijk voor toegangsbewijzen, lidmaatschap en meer informatie op www.filmhuisveenendaal.nl