Snoei Taxus voor chemotherapie

01 jun 2021, 10:01 Nieuws
taxus
VEENENDAAL - Goed nieuws! Per dinsdag 1 juni kan er snoeisel van de Taxus Baccata
?
ingeleverd worden bij alle afvalbrengstations. Het inzamelen van het snoeiafval is uiterst belangrijk want de taxusnaalden bevatten dé basis grondstof voor chemotherapieën.
Stichting Taxus Taxi zamelt het snoeiafval in en zorgen ervoor dat het omgezet kan worden tot de grondstof Taxol. Houd bij het snoeien altijd rekening met de knipvoorwaarden . Zo weet stichting Taxus Taxi zeker dat het aangeboden snoeisel bruikbaar is voor de inzamelactie:
Het taxussnoeisel dient zoveel als mogelijk vrij te zijn van takken, zand en blad. Wanneer het snoeisel vermengt wordt met deze materialen is het mogelijk onbruikbaar voor onze taxusinzameling. Als de chauffeurs bij aankomst toch constateren dat het te veel bevuild is met deze materialen, dan kunnen zij het snoeisel helaas niet meenemen. Het is belangrijk dat u de haag snoeit op een schone ondergrond. De stichting Taxustaxi.nl beidt hiervoor speciale opvang zeilen aan. De zeilen zijn 5 meter x 1,30 meter. Bereken met onze speciale tassen en zeilen calculator hoeveel materialen u nodig heeft.
Ga voor meer informatie naar www.taxustaxi.nl