Snelle actie na onwelwording achtjarig meisje

06 jan 2020, 16:06 Nieuws
dankbaar
VEENENDAAL - "Op Nieuwjaardag kregen mijn collega's en ik omstreeks 15:00 uur de melding van een onwelwording. Het zou gaan om een 8-jarig meisje. Wij zijn met spoed met 3 éénheden ter plaatse gegaan", vertelt een politieagent.
"Aangekomen in de woning op de Zonnebloemstraat zijn collega's van ons team direct gestart met levensreddende handelingen. Kort hierna kwamen ook onze partners van de brandweer ter plaatse. Bij een melding m.b.t. een onwelwording rijdt de brandweer altijd mee. Als de eerste ambulance ter plaatse is neemt de ambulancebemanning de leiding."
"Mijn collega (waarmee ik een éénheid vormde) en ik zijn gestart met de informatie inwinning m.b.t. het slachtoffer en haar familie. Terwijl de hulpverlening aan het slachtoffer door ging werd achter de schermen van het OC(meldkamer) o.a. het begeleid spoedtransport van het jonge slachtoffer geregeld. Spoedtransporten worden bij voorkeur begeleid door goed opgeleide en daarvoor gecertificeerde collega's van de politie. Onze collega en motorrijder Martin moest zich nog omkleden in het politiebureau Amersfoort toen hij de melding kreeg."
"Martin was echter in no time in Veenendaal. Als het om kinderen gaat wil je als hulpverlener nog sneller ter plaatse zijn en gaat het gas er op.
Een eveneens ter plaatse gekomen burgerhulpverlener heeft ons geholpen met het inwinnen van informatie. Waarvoor onze dank! Kort nadat het slachtoffer weer een eigen ritme had is een éénheid van ons team aangesloten bij het spoedtransport om de vader en een goede vriend van de vader te vervoeren."
Die éénheid is samen met de begeleidende motorrijder, de ambulance en de officier van dienst van de ambulancezorg(OVDG) op hoge snelheid naar het UMC gereden. Omdat de traumaheli vanwege de mist niet kon vliegen ging het spoedtransport bij Maarsbergen even van de snelweg af om het MMT( mobiel medisch team/traumateam) in de ambulance te kunnen laten stappen. Kort hierna arriveerde het spoedtransport met het slachtoffer op de SEH van het UMC Utrecht.
"Het is mooi en dankbaar werk als je samen met burgerhulpverleners, partners van de brandweer, partners van de ambulances en je eigen collega's wat kunt betekenen voor mensen die in nood zijn en hulp nodig hebben", aldus de diender.