Sjoukje Deelstra nieuwe gemeentesecretaris/algemeen directeur

03 jul 2021, 6:17 Nieuws
sjoukje
VEENENDAAL - Het college van burgemeester en wethouders van Veenendaal heeft ingestemd met het aanstellen van Sjoukje Deelstra als nieuwe gemeentesecretaris/algemeen directeur. Daarmee heeft het college het advies van de selectiecommissie en de ondernemingsraad overgenomen. Hiermee is de vacature die ontstaan was door het vertrek van Astrid van de Klift naar de gemeente Nijmegen, ingevuld. De aanstelling gaat in per 1 september 2021.
Sjoukje Deelstra is op dit moment directeur bij het Openbaar Ministerie. Zij heeft deze functie ruim 5 jaar bekleed. Daarvoor is zij 25 jaar in diverse functies werkzaam geweest bij de Politie, zowel in de uitvoering als in leidinggevende functies, waarvan bijna 15 jaar in de opsporing.
Selectiecommissie
In de afgelopen weken hebben meerdere gesprekken plaatsgevonden met diverse kandidaten. Op basis van het vooraf opgestelde profiel is in Sjoukje Deelstra de gewenste kandidaat gevonden om de vacature van gemeentesecretaris / algemeen directeur te vervullen.
Ertoe doen!
Sjoukje Deelstra kijkt er naar uit om in Veenendaal aan de slag te gaan: “Ik zie het als een mooie uitdaging om deze stap in mijn loopbaan te maken. Veenendaal is een gemeente die volop in ontwikkeling is. Bij een groeiende en bloeiende gemeente, hoort ook een professionele organisatie. Een organisatie diezich bewust is van haar belangrijke positie in de samenleving en er toe doet voor inwoners en ondernemers. Ik kijk er naar uit om samen met de medewerkers en het gemeentebestuur hieraan verder invulling te geven.”
Welkom
Wethouder Marco Verloop: “Met de aanstelling van Sjoukje Deelstra kiezen we voor een ervaren manager en directeur die verder kan bouwen aan onze organisatie. Zij heeft de afgelopen jaren bij de politie en het Openbaar Ministerie bewezen dat zij veel in haar mars heeft. Met haar kwaliteiten en persoonlijkheid is zij in staat om onze organisatie verder te ontwikkelen. En Veenendaal te vertegenwoordigen in de regio en daarbuiten. Ik heet haar van harte welkom in Veenendaal en wens haar veel succes in haar nieuwe functie."