Schrijfworkshop en mini-tentoonstelling tijdens Boekenweek

20 mei 2021, 19:12 Nieuws
schrijfworkshop bibliotheek veenendaal
VEENENDAAL - In de Boekenweek organiseert de Bibliotheek in De Cultuurfabriek een zomerse schrijfworkshop, online gegeven door Conny Plomp op woensdag 2 juni, en is er een mini-tentoonstelling te zien over het Boekenweekthema: Tweestrijd.
Schrijfworkshop
In de workshop neemt Conny Plomp je mee in de wereld van boeken onder de zomerzon. Zij geeft je creatieve schrijftechnieken die je uitnodigen om te gaan schrijven. Kennis van schrijven of ervaring zijn niet vereist; iedereen kan schrijven! In twee uur dompel je je onder in werelden die misschien nu vanwege corona niet bereikbaar zijn, maar gelukkig is je fantasie grenzeloos. Stijl en grammatica of een mooi verhaal schrijven is niet aan de orde. Het gaat om het plezier in schrijven rond het thema Zomerlezen . Laat je verrassen door je eigen pen!
Conny Plomp geeft al ruim tien jaar schrijfworkshops onder de naam 'SchrijfPassie'. Over haar workshops zegt ze: “Schrijvend luisteren naar wat er in je leeft, is erg verrassend wanneer jezelf daarvoor toestemming geeft. Ik wil anderen laten delen in het plezier van schrijven. Het is bijzonder te zien dat mensen, die zeggen niet te kunnen schrijven, tot creatieve expressie komen met behulp van schrijfoefeningen die hen worden aangereikt.”
De workshop vindt online plaats op woensdag 2 juni van 14.00 tot 16.00 uur. Een kaartje kost € 5,00 en is te koop via www.bibliotheekveenendaal.nl of aan de servicebalie van De Cultuurfabriek.
Tweestrijd tussen boek en film
De hele maand juni is op de tweede verdieping van De Cultuurfabriek een mini-tentoonstelling rondom het thema 'Tweestrijd' van de Boekenweek te zien. Is elke auteur wel zo tevreden met de verfilming van hun boek? En welke slimme verwijzingen zitten er verstopt in boekverfilmingen? Ontdek het op de volwassenenafdeling van de Bibliotheek!
schrijf mini tentoonstelling bibliotheek veenendaal