ProVeenendaal blij met meer mandaat wijkmanagers

06 nov 2022, 23:28 Nieuws
gemeentehuis 17 b
VEENENDAAL - De vijf wijkmanagers van Veenendaal zijn in veel gevallen het eerste aanspreekpunt voor bewoners van Veenendaal. ProVeenendaal heeft al jaren de wens dat wijkmanagers met mandaat de wijk in kunnen. "In het raadsprogramma is de ambitie uitgesproken dat we wijkgericht gaan werken en we de inwoners waar mogelijk betrekken. Met kleine aanpassingen, quick wins etc. kunnen we wijkmanagers samen met de portefeuillehouders snel in gang zetten zonder dat de ambtelijke molen daar aan te pas komt", aldus fractievoorzitter Ronald van der Weerd.
Per wijkmanager is er 40.000 euro beschikbaar in 2023. Voorbeelden in andere gemeenten waar op de zelfde manier wordt gewerkt laten mooie resultaten zien. “Mooi dat we dit nu eindelijk hebben kunnen waarmaken. Dit was een van de beloften uit het verkiezingsprogramma”, zegt Van der Weerd. Het voorstel werd mede ondersteund door de ChristenUnie, de SP en het CDA.
De wijkmanagers zijn o.a. bereikbaar via www.verbeterjewijk.nl . Op deze site zie je ook de verschillende plannen per wijk en kunnen ideeën worden gedeeld.