Programmeer eigen museum in FabLab

01 jul 2023, 6:45 Nieuws
kinderen met vr brillen
VEENENDAAL - De traditionele start van de zomervakantie bij FabLab Veenendaal is een extra grote activiteit voor kinderen. Dit jaar gaan kinderen op maandag 10 juli aan de slag met het programmeren van hun eigen museum! De workshop is laagdrempelig en - anders dan reguliere FabLab workshops - er kan een extra grote groep kinderen aan meedoen! De workshop wordt gegeven door Virtual Reality Learning Lab.
Na eerdere succesvolle edities van de Minecraft-bouwwedstrijd, die het FabLab de afgelopen jaren in de zomervakantie organiseerde, heeft het FabLab dit jaar voor iets nieuws gekozen. In samenwerking met VR Learning Lab leert het FabLab kinderen hoe ze hun eigen museum programmeren en deze zelfs virtueel maken.
Kinderen van 9 t/m 14 jaar kunnen zich helemaal uitleven met het ontwerpen van hun eigen museum. Nadat het ontwerp is gemaakt, maken ze hun eigen museum interactief door middel van het programma Cospaces. Aan het eind van de workshop zijn de musea ook echt te ‘bezoeken’ met behulp van een mobiele telefoon en een VR-bril.
Praktische informatie
Meedoen aan de workshop? Op maandag 10 juli kun je kiezen uit twee starttijden: om 10.30 uur en om 13.30 uur. De workshop is voor kinderen van 9 t/m 14 jaar. Inschrijven doe je via de servicebalie in De Cultuurfabriek of via www.bibliotheekveenendaal.nl .
FabLab in de zomervakantie
In de zomervakantie is er van alles te doen in het FabLab. Naast deze activiteit zijn er ook nog andere creatieve en technische workshops voor kinderen, zoals ‘maak je eigen stempel’ en ‘gymtas bedrukken’.
agenda museum fablab