Politiek akkoord: 'Samen werken in vertrouwen'

19 mei 2022, 23:34 Nieuws
gemeentehuis 4 b
VEENENDAAL - De formerende partijen ProVeenendaal, ChristenUnie, SGP en VVD presenteerden donderdagavond 19 mei het concept raadsakkoord. In het akkoord, getiteld ‘Samen werken in vertrouwen’, zijn de belangrijkste thema’s en ambities voor Veenendaal voor de komende bestuursperiode verwoord. In dit akkoord staat waar we aan willen werken. De gemeenteraad bepaalt de komende vier jaar, met inbreng vanuit de Veenendaalse samenleving, hoe we dat gaan doen.
Het akkoord is het resultaat van een intensief (in)formatieproces. De politieke partijen hebben in hun verkiezingsprogramma’s en in de gesprekken met de informateur aangegeven welke onderwerpen zij belangrijk vinden voor de komende vier jaar. Inwoners, (maatschappelijke) organisaties, verenigingen en ondernemers uit Veenendaal hebben in stads- en wijkgesprekken aangegeven wat zij van waarde vinden voor de stad, hun wijk, buurt of straat. Al deze input is betrokken bij het opstellen van de thema’s en ambities. Uiteraard wordt voortgebouwd op verschillende programma’s, projecten en werkzaamheden die afgelopen jaren in gang zijn gezet.
Op woensdag 25 mei volgt de formele, inhoudelijke bespreking van het raadsakkoord. En op maandag 30 mei worden onder andere de kandidaat-wethouders benoemd. Tenslotte wordt op dinsdag 31 mei in het constituerend beraad de portefeuilleverdeling vastgesteld.