Politie tevreden over sfeer kermis

03 mei 2022, 9:53 Nieuws
279672983 323490286591965 1278852226871963004 n
VEENENDAAL - De politie bracht maandagavond een bezoekje aan de kermis, die tot 7 mei aan de Groeneveldselaan te vinden is. De dienders constateerden een goede sfeer.
"Het was gezellig druk; mogelijk omdat deze avond samenviel met het Suikerfeest waarmee het einde van de vastenmaand voor moslims gevierd wordt. Maar ook veel anderen leken gretig hun kans te grijpen om - na twee jaar van beperkingen - weer eens tussen de geur van suikerspinnen in de botsauto's plaats te nemen. We kwamen veel jongeren tegen die zich waagden aan één van de wild draaiende en over-de-kop-gaande attracties, maar ook enkele 'senioren' die de sfeer (en het lekkers van de eetkramen?) kwamen proeven. Daarnaast zagen we teleurgestelde én blije gezichten bij de machines waar met wat geluk een knuffel of gadget gewonnen kan worden. Ook wij kwamen vooral om de sfeer te proeven, want het toezicht op veiligheid ligt in eerste instantie bij de beveiligers op het kermisterrein. De ervaren medewerkers die we spraken, lieten weten dat de sfeer druk en gezellig was, en tot nu toe zonder noemenswaardige incidenten verliep. Dat horen we natuurlijk graag!"
Klein puntje van aandacht vanuit de politie: "Let goed op als je met de fiets, bromfiets of auto naar de kermis komt, waar je je voertuig parkeert. Als het in de weg staat, kun je hulpdiensten hinderen én de kans op schade aan je kostbare vervoersmiddel is natuurlijk groter als je niet op een aangewezen plek parkeert. Er is genoeg parkeerruimte ingericht, dus maak er slim gebruik van."