Peter van Walsem heeft oog voor parkeerprobleem en bouwverkeer

23 jun 2023, 9:31 Nieuws
franse3
VEENENDAAL - Peter van Walsem is ondernemer in het Franse Gat. Hij denkt graag mee over wat beter en anders kan in zijn wijk als het gaat om parkeren, de fiets in plaats van de auto pakken en hoe je zo min mogelijk last hebt van bouwverkeer.
“Samen met de gemeente hebben wij (de ondernemers van het Bruïneplein) besloten dat twee parkeerplekken weg moesten. Door in- en uitrijdend vrachtverkeer ontstond er elke keer schade aan geparkeerde auto’s. Dus hebben we de tegels van deze parkeerplaatsen gewipt en er plantjes voor in de plaats gezet. Nu is er meer groen in de wijk en ontstaat er op die plek geen schade meer aan auto’s.”
“Het Franse Gat wordt volop vernieuwd. Dat geeft soms problemen met aanrijroutes voor bouwverkeer. Ik vind het goed dat bewoners en wijkambassadeurs mogen meedenken over de ideale routes. Ik kijk ernaar uit dat het rustiger wordt qua bouwverkeer, want eerlijk gezegd geeft het natuurlijk wel overlast. Maar tot die tijd denk ik graag mee over hoe we het zo goed mogelijk kunnen regelen. Zodat inwoners en bezoekers van het Franse Gat er het minste last van hebben.”
“Ik fiets graag door het Franse Gat, het kan er heel goed. Door meer te fietsen, krijgt de auto meer ruimte. Laten we vooral de fiets pakken en alleen de auto als het moet. De gemeente heeft het voornemen om van de Klaas Katerstraat een fietsstraat te maken waar de auto te gast is. Dat vind ik een goed idee. Hierdoor ontstaat er een snelle verbinding van noord naar het zuid.”
Wil je net als Peter meedenken over verkeer en vervoer in jouw wijk? Vul de vragenlijst in
?
www.veenendaal.nl/vragenlijst .
De gemeente verwerkt ideeën, adviezen en aandachtspunten in ons nieuwe 'Integraal Mobiliteitsplan’. In dit plan wordt beschreven hoe we in Veenendaal willen omgaan met verkeer, vervoer, veiligheid en bereikbaarheid.
franse1
franse2