Oefenplein Taalhuis zoekt vrijwilligers

19 nov 2021, 10:27 Nieuws
vrouw helpt man met computer 2
VEENENDAAL - Taalhuis Veenendaal opent in 2022 het Oefenplein. Hiervoor zijn zij nog op zoek naar vrijwilligers die aan de slag willen gaan als leerbegeleider.
Het Oefenplein is een verlengstuk van Taalhuis Veenendaal. Hier kunnen mensen die moeite hebben met de Nederlandse taal en/of over weinig digitale vaardigheden beschikken, zelfstandig aan de slag met digitaal zelfstudiemateriaal. Het Oefenplein vind je op de tweede verdieping in het Taalhuis in Bibliotheek Veenendaal en is open tijdens de openingstijden van de Bibliotheek. Een paar dagdelen per week is er ondersteuning van een leerbegeleider, waar men hulp aan kan vragen.
Wat doet een leerbegeleider?
Een leerbegeleider geeft begeleiding en advies aan mensen die naar het oefenplein komen om zelfstandig te werken. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je moet helpen met het opstarten van een programma, het inloggen, het wegwijs worden in het werken met een bepaald programma en noem zo maar op. Het op weg helpen van de deelnemer staat hierin centraal, zodat zij zelfstandig verder kunnen leren. Voordat je begint krijg je een training waarin je helemaal wordt klaargestoomd tot leerbegeleider.
Meld je aan als leerbegeleider!
Vind jij het leuk om mensen te helpen, heb je affiniteit met laaggeletterden en anderstaligen en heb je twee uurtjes per week over? Meld je dan aan als vrijwilliger bij het Oefenplein Taalhuis Veenendaal. Ga voor meer informatie en aanmelden naar www.bibliotheekveenendaal.nl of bel naar 0318 58 26 50 en vraag naar Eva van Leuveren.