Nieuw gebouw IW4, Wijkservice en oefenlocatie Brandweer in gebruik

27 jun 2023, 21:18 Nieuws
foto 1 bij persbericht 21 nieuwe gebouw iw4 wijkservice en oefenlocatie brandweer
VEENENDAAL - Wethouder Dylan Lochtenberg en directeur/bestuurder van IW4 Leonard Steetsel ondertekenden dinsdag 27 juni de laatste overeenkomst voor het gebouw aan de Transformatorstraat 1. Het nieuwe, duurzame gebouw is nu officieel in gebruik. Het huisvest IW4, het sociaal werkbedrijf van de gemeenten Rhenen, Renswoude en Veenendaal, Wijkservice van gemeente Veenendaal en de oefenlocatie van de Brandweer.
Dylan Lochtenberg: “Ik ben trots op dit prachtige nieuwe pand, waar IW4 en Wijkservice samen onder één dak zitten. Hierdoor wordt de samenwerking tussen beide bedrijven nog sterker. Dit komt de diensten die ze uitvoeren voor onze inwoners alleen maar ten goede. Het is daarnaast een fijne werkplek voor de werknemers van Wijkservice en ons sociaal werkbedrijf IW4.”
De werkzaamheden zijn bijna afgerond
Het nieuwe pand is al in gebruik genomen door de medewerkers van IW4. Ook Wijkservice verhuist binnenkort van de Nijverheidslaan naar de Transformatorstraat. Daarna wordt het laatste deel van het oude IW4-pand gesloopt en het achterliggende terrein bestraat en ingericht. Als dat klaar is (eind van dit jaar) kan ook de brandweer verhuizen naar de Transformatorstraat, om daar haar brandweeroefeningen te doen. Daarna is de officiële opening van het nieuwe gebouw.
Leonard Steetsel: “Wij zijn ontzettend blij met dit moderne, toekomstbestendige gebouw, die we samen met Wijkservice in gebruiknemen. Ons nieuwe vergadercentrum met 6 zalen zorgt er daarnaast voor dat we andere bedrijven een plek kunnen bieden en een kijkje kunnen geven bij ons in huis. We hebben namelijk verschillende arrangementen voor externe bedrijven om gebruik te maken van de vergaderzalen, voorzien van de modernste audio-visuele hulpmiddelen en ontbijt- en lunchmogelijkheden. Ik hoop dat veel bedrijven en organisaties deze mogelijkheden gaan benutten!”
Het pand is energieneutraal
Door een efficiënte indeling en effectief gebruik van duurzame materialen en installaties is het gebouw energieneutraal.