Museum Veenendaal wordt Stadsmuseum Veenendaal

09 jan 2023, 11:49 Nieuws
museum
VEENENDAAL - Museum Veenendaal gaat vanaf 9 januari 2023 verder onder de naam Stadsmuseum Veenendaal. Samen met de vernieuwde huisstijl die vorig jaar doorgevoerd is, moet de nieuwe naam gaan zorgen voor een grotere naamsbekendheid en een duidelijkere positionering van de stichting. De naamswijziging is een onderdeel van de professionalisering van het museum dat als doel heeft zichzelf duidelijker op de markt te zetten en meer bezoekers te genereren.
Het museum is continu bezig met haar professionalisering. Zo begon dit met het organiseren van grotere wisseltentoonstellingen van o.a. kunstenaars Martijn Versteeg en Henk Helmantel. In de zomer van 2023 mag het museum de bekende kunstenaar Marius van Dokkum ontvangen. Tegelijk met de wisseltentoonstelling van Henk Helmantel is het museum ook begonnen met een eigen webshop, die vanaf 9 januari omgezet wordt in een fysieke Museumshop. In deze Museumshop zullen diverse artikelen te koop zijn. Van lokale artikelen tot aan artikelen gerelateerd aan de tijdelijke tentoonstellingen. Tevens is het museum bezig met een nieuwe, grote herinrichting die in 2023 plaats zal vinden.
"Een Stadsmuseum in een dorp? Jazeker! Ondanks dat Veenendaal geen stadsrechten heeft gekregen, definiëren wij, als museum, Veenendaal wel degelijk als een stad. Met meer dan 67.000 inwoners, nieuwe gemeentelijke visies en alle voorzieningen binnen Veenendaal kunnen we Veenendaal een stad met dorpse allures noemen", aldus een woordvoerder.
Collectie
Stadsmuseum Veenendaal is een museum dat zich in de vaste collectie richt op de ontstaansgeschiedenis van Veenendaal. Met de hoofdthema’s wol, turf, de watersnoodramp en Veenendaal in oorlogstijd leggen we de link tussen het verleden, het heden en de toekomst. Tevens organiseert het museum een aantal keer per jaar een wisseltentoonstelling van gerenommeerde kunstenaars of een onderwerp met een actueel en/of educatief karakter.
Vanaf 9 januari 2023 zal de naam Stadsmuseum Veenendaal gebruikt worden. Op deze dag zal ook de Museumshop en het VVV- informatiepunt officieel openen.