Modeltreinen, voorleesfeest, workshops, Jip de Handpop, kleuren en een Big Band

08 feb 2023, 9:28 Nieuws
big band veenendaal
VEENENDAAL - In de openbare bibliotheek in De Cultuurfabriek zijn tijdens de voorjaarsvakantie zes activiteiten, voor kinderen en volwassenen: een kindervoorstelling, een expositie over modeltreinen, workshops, een voorleesfeest en een Big Band die muziek komt maken.
Kindervoorstelling: Jip de Handpop en de vlieg - Jip de Handpop komt op zondagmiddag 26 februari naar de Bieb. Hij vertelt over heer Hansaemon die per ongeluk een vlieg inslikt. Hoe komt hij van die vlieg af? Kinderen van 4 t/m 7 jaar mogen Jip helpen om dit op te lossen.
De langste kinderboekendieren-kleurplaat! - Op zondagmiddag 26 februari kan je in de centrale hal van De Cultuurfabriek lekker komen kleuren. Herken jij alle kinderboekendieren? Er zijn leuke figuren te vinden op de lange kleurplaat: van Dikkie Dik tot Kikker!
Voorleesfeest: De lievelingstrui - Hoera, een voorleesfeest! We lezen op woensdagmiddag 1 maart voor uit het boek 'De lievelingstrui' door Tjibbe Veldkamp. We gaan het hebben over groter groeien en dingen leren. Voor kinderen van 3 t/m 7 jaar.
Ouder-kind workshop: Opbergkistje versieren - Ga op woensdagmiddag 1 maart gezellig samen met jouw kind (vanaf 8 jaar) creatief aan de slag! In deze workshop gaan we een opbergkistje zelf beschilderen en versieren met kralen en nog veel meer leuke elementen. Een kaartje kost €5 per persoon.
Expositie: modeltreinen - In maart is er op de tweede verdieping van de Bibliotheek een expositie van modeltreinen te zien! De tentoonstelling bevat een verzameling locomotieven van het merk Marklin. Ook is er een klein rangeerbaantje bij wat laat zien wat je op een klein oppervlakte al niet kan doen met modeltreinen. Deze tentoonstelling is in samenwerking met Modelspoorwegclub Veenendaal.
Swinging Sunday met Big Band Veenendaal - De Swinging Sunday is terug! Na een succesvolle swingende zondag vorig jaar, komt Big Band Veenendaal weer naar Bibliotheek Veenendaal tijdens De Fabriek op Zondag. Kom je ook op zondagmiddag 5 maart? Tickets kosten €2,50 - inclusief kopje koffie/thee.
Meer informatie: Bekijk het gehele programma op de website van de Bibliotheek. Reserveer je plekje of koop tickets via www.bibliotheekveenendaal.nl of bij de servicebalie in De Cultuurfabriek.
expo modeltreinen
jip de handpop en de vlieg
ouder kind workshop