Martijn Beek lijsttrekker ProVeenendaal

23 dec 2021, 7:00 Nieuws
fractie
VEENENDAAL - Politiek is en blijft mensenwerk en om die reden is ProVeenendaal enorm blij met de mensen op de kandidatenlijst, die vernieuwd en verjongd is. “De gemiddelde leeftijd is naar beneden bijgesteld en veel mensen hebben de afgelopen periode met ons meegedacht over de toekomst van Veenendaal. Zij hebben ook meegeschreven aan ons verkiezingsprogramma”, aldus lijsttrekker Martijn Beek. “We presenteren als ProVeenendaal nu een lijst met nieuwe gezichten en oude bekenden waar we trots op zijn”.
Op nummer 2 van de kandidatenlijst staat bekend (Pro)Veenendaler Nelleke Roelofsen. Als adviseur arbeid en gezondheid kent zij de wereld van ondernemers én het belang van een gezonde leefstijl. Ruimte voor het bedrijfsleven, zowel letterlijk als figuurlijk, is een belangrijk punt in het verkiezingsprogramma. De binnenstad van Veenendaal is een banenmotor. De komende jaren zal de binnenstad zich stevig moeten ontwikkelen en vernieuwen op het gebied van beleving. Alleen zo blijven we als Veenendaal ook in de toekomst mensen uit de hele regio trekken.
Huidig fractievoorzitter Ronald van der Weerd staat op nummer 3. Als bekend gezicht binnen de branche parkeren en mobiliteit, zowel binnen als buiten de overheid, zet hij gemeentelijke vraagstukken op de agenda. Hierbij kan gedacht worden aan de Rondweg Oost, verkeersveiligheid en de ontsluiting van nieuwe buurten en wijken. Vanuit zijn ervaringen als ambtenaar in Tiel weet hij wat er binnen de gemeente goed gaat, maar vooral ook wat beter kan.
De nummer 4 is aanstormend talent Bo Visser die afgelopen jaar instapte als raadslid en zich in korte tijd geprofileerd heeft op o.a. het gebied van klimaat en duurzaamheid. Zo heeft zij zich namens ProVeenendaal uitgesproken tégen mega windturbines langs de Veenendaalse gemeentegrenzen en voor zonnelinten langs snelwegen. Daarnaast brengt zij het belang dat ProVeenendaal hecht aan participatie, het betrekken van inwoners, in de praktijk. Als ProVeenendaal brengen we dit onder meer tot uiting met onze continue werkbezoeken aan bedrijven, organisaties en verenigingen, ook buiten verkiezingstijd.
Dario Castiglione is op nummer 5 het eerste echt nieuwe gezicht in de Veenendaalse politiek. Een software adviseur met kennis van ICT past perfect bij (Pro)Veenendaal. Vernieuwend, innovatief en vol nieuwe ideeën. Met gezinsleden werkend binnen ‘zorg en welzijn’ weet hij ook welke uitdagingen dáár in Veenendaal spelen. Denk bijvoorbeeld aan de toegankelijkheid en de betaalbaarheid van de ondersteuning die onder druk staat. De afgelopen jaren zijn er de nodige positieve stappen gezet in de sectoren (jeugd)zorg, welzijn en werk & inkomen, maar we zijn er nog niet. Duidelijk is in ieder geval dat vrijwilligers en mantelzorgers onmisbaar zijn in en voor Veenendaal.
Op nummer 6 staat Jan Kruger. Naast ondernemer ook een betrokken sporter en trainer/coach. Veenendaal staat sportief gezien goed op de kaart. Sport draagt positief bij aan gezondheid en sociale contacten. In de afgelopen periode (en helaas nu ook weer) heeft dit sterk onder druk gestaan door de corona-maatregelen. De sportieve uitdaging is om het mooie sportklimaat in Veenendaal te behouden, nieuwe groepen mensen te laten sporten en bewegen in zowel verenigingsverband als in de openbare ruimte nog meer vorm te geven.
Docent Engels Sharon van Manen is nummer 7 en vormt een mooie combinatie met student bestuurskunde Iris van de Laar op nummer 8. Door hun achtergrond én jonge leeftijd weten zij wat er bij jongeren speelt. Zoals wat jongeren aantrekt in Veenendaal en wat er nog mist. Urgent onderwerp daarbij is de problematiek op de woningmarkt. De woningmarkt ontwikkelt zich snel en niet persé de goede kant op. Van jong tot oud zijn er mensen die geen geschikte, betaalbare, woning vinden. De gemeente moet meer regie pakken om waar mogelijk betaalbare woningen te realiseren voor haar inwoners. De openbare ruimte moet daarbij wel leefbaar blijven. In die ruimte moet je kunnen bewegen, sporten, ontmoeten en verblijven
Lijsttrekker en daarmee aanvoerder van deze mooie lijst is Martijn Beek, momenteel wethouder namens ProVeenendaal. Met thema’s als zorg, jeugd, sport, welzijn en volksgezondheid in zijn portefeuille is hij afgelopen periode druk geweest met onder meer bewegen, leefbaarheid, toegankelijkheid, zorg en ondersteuning en gezondheid. Een uitdagende klus die hij graag voortzet met steun van de partij én de inwoners van Veenendaal.
Martijn Beek tenslotte: “Dit is slechts een greep uit het programma welke tot stand is gekomen in samenwerking met inwoners, verenigingen, bedrijven en instellingen.
De véle werkbezoeken die zijn afgelegd door ProVeenendaal, de inwoners die ons steeds vaker weten te vinden, dát is onze basis! Onze kandidatenlijst kent uiteraard nog méér namen, allemaal kandidaten met een brede basis in Veenendaal. Bekende gezichten vanuit o.a. sport, onderwijs, horeca, veiligheid en bedrijfsleven. Met deze lijst kunnen we met trots en vol energie de verkiezingscampagne en de (politieke) toekomst in, stelt Martijn Beek. De gemeenteraadsverkiezingen van 2022: ProVeenendaal is er klaar voor!”.