Literaire pubquiz tijdens boekenweek van jongeren

08 sep 2023, 15:39 Nieuws
quizmasters grote literaire pubquiz
VEENENDAAL - De Boekenweek voor jongeren is van 15 tot en met 24 september. Uit onderzoek van Stichting Lezen blijkt dat vrijwel alle jongeren (90%) lezen belangrijk vinden. Toch is er een grote groep die lezen in de praktijk ‘saai’ vindt en vindt dat het te veel inspanning kost. De Boekenweek van Jongeren inspireert jongeren met verhalen en boeken die écht bij ze passen, op plekken waar jongeren zelf te vinden zijn. Ze beslissen daarom ook zelf mee hoe de Boekenweek van Jongeren eruit ziet. In Bibliotheek Veenendaal ontdek je de beste boekentips, haal je het 3PAK boekengeschenk op en meer!
3PAK is een geschenkbundel met korte verhalen van drie topauteurs. Tijdens de Boekenweek van Jongeren is het geschenk verkrijgbaar bij bibliotheken. De auteurs van dit jaar zijn Philip Huff, Rima Orie en Nydia van Voorthuizen & Marie Lotte Hagen. Haal hem bij de klantenservice van de Bieb in de Boekenweek van Jongeren. OP = OP!

Literaire pubquiz

Wie schreef de roman Les Misérables? Met welke naam is het fictieve personage ‘Don Diego de la Vega’ beter bekend? Bij welke literaire sport wordt gespeeld met De Slurk, De Beukers en De Gouden Snaai? Weet jij het antwoord op al deze vragen? Doe dan zondagmiddag 17 september mee met De Grote Literaire Pubquiz!
Onder leiding van quizmasters Henk & Thom, ga je met jouw team deze thriller van een strijd aan. Wie weet het meest over boeken, schrijvers, literaire weetjes en andere zaken rondom boeken en letters? Uiteraard zal het winnende team niet met lege handen naar huis gaan! Meedoen kan voor €5 met een team tussen de 3 en 6 personen.

Boekverkoop

Zin in nieuw leesvoer? Van 11 t/m 23 september kan je je thuiscollectie uitbreiden met onze afgeschreven boeken. Het boekverkoop kraampje is in de hal van De Cultuurfabriek te vinden. Boeken kosten €0,50 per stuk. Tijdschriften zijn gratis.

Nieuw: De LEES-app

Vanaf 11 september is de nieuwe LEES-app beschikbaar. Hiermee krijgen vmbo-leerlingen en mbo-studenten een jaar lang gratis toegang tot 120 e-books en luisterboeken die speciaal voor hen zijn geselecteerd. Om de LEES-app te gebruiken hoef je geen lid te zijn van de Bibliotheek. Na het downloaden van de app en het eenvoudig aanmaken van een account kan je alles meteen lezen en luisteren.
Alle info is te vinden op bibliotheekveenendaal.nl/boekenweekvanjongeren
boekenweek van jongeren 3pak