Laat je inspireren deze lente

13 mrt 2022, 10:25 Nieuws
ja 1
VEENENDAAL - De lente staat voor de deur; voor veel mensen hét seizoen om een frisse start te maken. De Bibliotheek helpt je daarbij met inspirerende en positieve activiteiten. Ben jij al klaar voor de grote lenteschoonmaak? Ga aan de slag met zelfgemaakte en gezonde huis- tuin- en keukenmiddelen. Of wat dacht je ervan om die kledingkast eens flink onder handen te nemen? En weet jij wat hardlopen en geluk met elkaar te maken? Ontdek het in Bibliotheek Veenendaal.
Duurzaam huishouden: leer maken wat je gebruikt!
Duurzaam leven wordt meer en meer belangrijk. CO2 in de lucht, plastic in de oceanen, meer afval dan mensen en het lijkt alleen maar erger te worden. Tijd om een stap te nemen naar een duurzamere toekomst. Deze workshop wordt gegeven op zaterdagmiddag 19 maart, na afloop ga je naar huis met een stel nieuwe huismiddelen én een receptenboekje om de rest van de 30 producten zelf te maken.
Inspiratielezing: Hardloopreis van geluk
Hoe proeven vrijheid, eenzaamheid en geluk? Hoe ga je om met tegenslag en hoe vind je een weg om verder te gaan? Laat je inspireren door het verhaal van Coen Cuijpers, die met enkel een rugzak op zijn rug, van Gennep naar Palermo rende. Hij liep 72 marathons in 112 dagen en vroeg onderweg aan mensen wat hij voor ze kon doen en wat ze blij maakt. Van deze reis vol positiviteit en avonturen schreef hij het boek ‘Hardloopreis van geluk’. Zijn leerzame verhaal (ook voor niet-hardlopers) vertelt hij op zondagmiddag 20 maart tijdens De Fabriek op Zondag.
ja 2
Persoonlijke kleurenanalyse: een tweedaagse workshop
“Wat zie jij er fantastisch uit!” is een compliment die je vaker hoort als je gekleed gaat in kleuren die bij je passen. Maar hoe kom je erachter welke kleuren mooi staan bij de natuurlijke kleur van je huid, ogen en haar? In deze tweedaagse workshop leer je welke kleuren precies bij jou passen. Handig, want zo doe je nooit meer een miskoop! Eigenlijk ook heel duurzaam dus. Volg de tweedaagse workshop op woensdagavond 23 en 30 maart.
ja 3
Meer activiteiten
In Bibliotheek Veenendaal bruist het elke dag van de week van de activiteiten. Neem een kijkje op de website en ontdek wat het best bij jou past: www.bibliotheekveenendaal.nl.