Kinderboekenweek is gi-ga-groen!

23 sep 2022, 14:44 Nieuws
agenda speurtochtkbw
VEENENDAAL - Welke insecten leven er onder onze voeten? Kun je wonen in een boom? En welke planten groeien er op jouw stoep? Tijdens de Kinderboekenweek (5 t/m 16 oktober) kun je het ontdekken in Bibliotheek Veenendaal. Dan staat namelijk alles in het teken van de natuur! In de Bibliotheek vind je heel veel boeken die kinderen helpen een echte natuurheld te worden en er zijn gi-ga-groene voorstellingen en activiteiten. Ga mee op avontuur!
Muzikale vertelling: Vos gaat een stukje rijden
Door kuilen, over stenen, wobbel-bobbel, nog een hobbel! En door plassen - spitter spatter spetter! Vos heeft het zo naar zijn zin, hij merkt helemaal niet dat de muis achterop springt. En de mol. En de kever... In deze muzikale vertelling wordt het boek 'Vos gaat een stukje rijden' voorgelezen, een vrolijk verhaal voor kleine coureurs van 2 t/m 6 jaar. Aangevuld met bijpassende liedjes en muzikale activiteiten. Kom op zaterdagochtend 8 oktober naar de voorstelling. Kaartjes kosten €3,50 per persoon.
Gi-ga-groene sprookjes en kleurplaten
Kom luisteren naar gi-ga-groene avonturen tijdens de Fabriek op Zondag op 9 oktober. Vertellers van de Vertelacademie uit Utrecht nemen een koffer vol verhalen mee om ademloos naar te luisteren. Wat dacht je van avonturen van groene kikkers? Of eigenwijze bomen? Kom luisteren en ontdek zelf hoe de verhalen aflopen. Deze activiteit is voor kinderen van 7 t/m 12 jaar. Kaartjes kosten €2,50 per persoon. Kinderen kunnen ook gratis meekleuren aan een Gi-Ga-Grote sprookjes kleurplaat!
De verhalenvertellers van het Christelijk Lyceum Veenendaal
Een aantal leerlingen van het Christelijk Lyceum Veenendaal zijn echte storytellers geworden! Zij hebben onder leiding van professioneel verteller Sanne Heymann geoefend met verhalen vertellen en komen dit op woensdagmiddag 12 oktober van 15.00 tot 15.45 uur op de jeugdafdeling van de Bibliotheek laten horen. Kom je luisteren?
Voorstelling: LOET ziet gi-ga-groen!
Ruth Bakker speelt Loet, een nieuwsgierig meisje dat altijd in een avontuur beland. Op zaterdagochtend 15 oktober speelt ze in ‘Loet ziet gi-ga-groen’, een grappige en muzikale familievoorstelling geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Loet gaat hierin samen met hulp van haar hond Mango en alle kinderen op zoek naar de schat van haar oma. Kaartjes voor de voorstelling kosten €3,50 per persoon.
Waanzinnige Boomhutmiddag
Ken jij Andy en Terry al? En ben jij net zo dapper en heb je veel fantasie? Doe dan mee met superleuke activiteiten op de Waanzinnige Boomhutmiddag op zaterdag 15 oktober. Doe bijvoorbeeld mee met het supergave hengelspel, graai in de zintuigenbakken, kom bellen blazen, maak je eigen waanzinnige boomhutkamer of maak je eigen Gi-Ga boomhut in het FabLab!
Speur mee!
Tijdens de Kinderboekenweek zijn er nog veel meer leuke dingen te doen. Zo kunnen kinderen van 6 t/m 12 jaar op de jeugdafdeling meedoen aan de speurtocht ‘Ontdek de wereld onder je voeten’, waar we gaan speuren naar kleine beestjes. Of ga op stoepplantjesexpeditie met onze speciale bingokaart. Zo leer je precies welke plantjes er in jouw buurt groeien. De speurtocht en de bingokaarten zijn op te halen op de jeugdafdeling.
Meer informatie
Meer informatie is te vinden op de website van de Bibliotheek: www.bibliotheekveenendaal.nl/kinderboekenweek . Tickets zijn te koop via de website en bij de servicebalie in De Cultuurfabriek.
agenda loetgroen
agenda mizzemosvos