Kernpartners IKC Franse Gat tekenen voor samenwerking

06 apr 2021, 18:38 Nieuws
klimrek ondertekenaars
VEENENDAAL - De directeuren van Christelijke Kinderopvang Luna en van de schoolbesturen Gave en CPOV ondertekenden woensdag 31 maart samen met de gemeente officieel de samenwerkingsovereenkomst voor Integraal Kind Centrum het Franse Gat. In de overeenkomst geven de kernpartners aan hoe ze gaan samenwerken, wie waar verantwoordelijk voor is en wie welke ruimten ter beschikking krijgt. Maar ook hoe de aanbesteding, het beheer en eigendom van het IKC geregeld zijn. De kernpartners zetten hiermee een belangrijke stap richting de realisatie van IKC het Franse Gat.
De twee schoolbesturen vormen samen met de kinderopvang de kernpartners voor IKC het Franse Gat. De gemeente geeft het kader aan vanuit onderwijshuisvesting en de ruimtelijke kaders. De scholen en de kinderopvang houden zich bezig met de ontwikkeling van de IKC visie. Samen gaan zij aan de slag met het ontwerp en inrichting van het nieuwe IKC gebouw en de openbare speelplaats.
“Met het tekenen van deze overeenkomst benadrukken de kernpartners het belang van een goede en constructieve samenwerking. Een belangrijke basis voor een mooie ontwikkeling voor de wijk én de kinderen in het Franse Gat.” - Marco Verloop, wethouder Onderwijs gemeente Veenendaal
_________________________________________________________________________________
Deze heren tekenden de samenwerkingsovereenkomst IKC Franse Gat, v.l.n.r. boven: Johan van Leeuwen - CPOV en wethouder Marco Verloop – gemeente Veenendaal, onder: Rien Roelofs – Gave Scholen, Gerrit Jan Hoefnagel – Chr. Kinderopvang Luna en Jan Schreuder – Gave Scholen.