'Ik ga jou verbouwen'

10 feb 2020, 13:19 Nieuws
renswoude 2
RENSWOUDE - "Wij weten ondertussen dat iedere dag weer anders kan verlopen dan je bij aanvang dacht", vertelt een politieman van het korps Politie Veenendaal. "Zo ook zaterdagavond 8 februari. Omstreeks 20:30 uur die avond kregen de collega's Myrte en Huib van de 34.01 de melding dat er op de Vendelier te Renswoude een dronken man in een auto zou zitten.Toen Myrte en Huib ter plaatse kwamen zagen zij dat er een man op straat stond te urineren. Dit bleek de man te zijn waar de melder over had gesproken."
"Als je dan bij hetzien van de politie snel probeert alles weer in je broek te doen wil het weleens mis gaan. Zo ook nu. Dus niet alleen de straat was nat. De man was ook zichtbaar en hoorbaar dronken. De open blikken bier stonden op de passagiersstoel. Na controle van zijn identiteit bleek dat de man, een 56-jarige man zonder vaste woon-of verblijfplaats, nog voor €1100,00 aan boetes open had staan. Aangezien de man niet meewerkend was besloten Mythe en Huib het OC (Operationeel Centrum) om backup te vragen. Ik reed op dat moment als 34.11 op de N416 richting Elst. Voertuig snel gekeerd en het gas er op richting Renswoude. Kort na mijn aankomst heeft Myrte de man m.b v. de Tolkentelefoon voor de tweede keer duidelijk gemaakt dat de man zijn boetes moest betalen.
Dit wilde de man nog steeds niet. Op een gegeven moment zei de man tegen mij: 'Ik ga jou verbouwen'. Gezien de staat waarin de man verkeerde was die kans klein, maar de toon was gezet. Dit was wel een reden om de man te boeien voor het transport. Zijn auto is afgesleept naar de dienst Domeinen en de man mocht vannacht logeren in het politiecellencomplex te Houten."