Hulp bij belastingsaangifte

25 feb 2022, 8:55 Nieuws
belasting
VEENENDAAL - Het is weer tijd om je belastingaangifte in te vullen. Vind jij dit ook lastig? Je bent niet alleen. Bibliotheek Veenendaal en Veens Welzijn bieden hierbij hun hulp aan. Bijvoorbeeld tijdens speciale spreekuren, bij het Informatiepunt Digitale Overheid en het gebruiken van computers en printers in de Bibliotheek.
Veenendalers die behoefte hebben aan extra hulp bij het invullen van hun belastingaangifte kunnen terecht bij de speciale spreekuren van Veens Welzijn. Opgeleide vrijwilligers helpen hier bij het invullen van de belastingaangifte. Maak hiervoor een afspraak via het Veens Informatie Punt. Dat kan op werkdagen tussen 9.00 en 12.30 uur op telefoonnummer 0318 - 79 10 50, of via email [email protected]
Maak gebruik van de computer in de Bibliotheek
In de maanden maart en april is iedere donderdagmiddag tot en met zondag een speciale computer met printer beschikbaar in Bibliotheek Veenendaal. Hierop kan je zelfstandig de belastingaangifte doen. Gebruik van deze computer en printer is gratis. Iedereen mag hier gebruik van maken, je hoeft geen lid te zijn. Je vindt de computer op het Oefenplein op de tweede verdieping. Medewerkers van de Bibliotheek kunnen je niet helpen met de belastingaangifte. Heb je hulp nodig? Dan wordt je doorverwezen naar het spreekuur van Veens Welzijn.
Informatiepunt Digitale Overheid
Om je belastingaangifte te doen, heb je een DigiD nodig. Nog niet iedereen heeft een DigiD of weet daar mee om te gaan. Wil je meer leren over DigiD, digitale vaardigheden of werken met de digitale overheid? Dan kan je terecht bij het Informatiepunt Digitale Overheid in Bibliotheek Veenendaal op maandag t/m zondag van 10.00 – 17.00 uur.
Overige hulpmiddelen
De Bibliotheek biedt cursussen aan voor het verbeteren van digitale vaardigheden en het omgaan met de e-overheid. Voorbeelden van deze cursussen zijn: Klik & Tik en Digisterker. Kom langs tijdens de inloopspreekuren van het Taalhuis voor meer informatie of neem contact op met Petra Boelhouwer, via telefoonnummer: 0318-582648 of e-mail: [email protected] .