Hond en stroomstootwapen nodig bij aanhouding inbrekers

14 dec 2022, 10:37 Nieuws
nu ja
RHENEN - Twee mannen van 35 en 40 jaar werden dinsdagavond op heterdaad door de politie aangehouden als verdachte van een woninginbraak in Rhenen.
"Die avond kregen we de melding van een bewoner aan de Domineesbergweg, dat bij de buren gestommel op het dak werd gehoord. Omdat de buren vermoedelijk niet thuis waren, vertrouwde men het niet en werd 112 gebeld", legt een politieman uit.
"Toen wij arriveerden zetten wij met diverse collega's direct de omgeving af, zodat niemand ongezien de wijk in of uit kon. Terwijl we het betreffende huis benaderden, zagen we hoe twee mannen uit een opengebroken raam klommen - de één nog met een breekijzer in zijn handen. Ze sloegen op de vlucht door tuinen heen en tussen huizen door. Ver kwamen ze niet. De eerste verdachte liep in de straat erachter zo in de handen van collega's. De andere werd met behulp van een politiehond in een nabijgelegen achtertuin gevonden, waar hij zich verstopt had. Z'n bivakmuts had hij gemakshalve nog op gehouden, want het was flink koud. Ook vonden we inbrekerswerktuigen en buit bij de mannen. Beide mannen werkten tot op het laatste moment niet mee en probeerden weg te komen, waardoor ze allebei ook kennis hebben moeten maken met ons stroomstootwapen. Dat had het gewenste effect, want ze konden zo zonder noemenswaardig letsel veilig worden aangehouden."
Uiteraard zitten deze verdachten nog vast, terwijl de recherche meer onderzoek doet. Daarbij zal ook worden gekeken of het duo verantwoordelijk kan worden gehouden voor andere inbraken in de omgeving.
(Foto is ter illustratie, niet van de werkelijke situatie)