Heuvelrug-gemeenten brengen Meld Misdaad Anoniem onder de aandacht

20 sep , 12:49 Nieuws
hennep
VEENENDAAL - Iets melden over criminele activiteiten zonder dat je naam bekend wordt. Dat kan bij Meld Misdaad Anoniem (M.). Om aandacht te vragen voor het anoniem melden van verdachte situaties starten de gemeenten Veenendaal, Rhenen, Renswoude, Utrechtse Heuvelrug en Wijk bij Duurstede samen een communicatiecampagne.
Burgemeester Gert-Jan Kats: “Een veilige stad maken we samen. Jouw oren en ogen zijn daarbij onmisbaar. Daarom is het belangrijk om verdachte situaties of vermoedens van criminele activiteiten altijd te melden. Wij weten dan beter wat er speelt in Veenendaal.
Burgemeester Petra Doornenbal van Renswoude vult aan: “Ik begrijp dat dit niet altijd makkelijk is. Er zijn veel redenen om niet te melden. Bijvoorbeeld omdat je bang bent voor wraak of omdat je de dader kent. In die gevallen is er Meld Misdaad Anoniem. Zij zorgen ervoor dat informatie bij de juiste instantie terechtkomt. Jij blijft als melder buiten beeld.”
Anonimiteit op de eerste plaats
M. is een onafhankelijk meldpunt en staat los van politie of gemeente. Er werkt een klein team van goed opgeleide mensen. Zij hebben maar één doel voor ogen: de anonimiteit van de melder beschermen. Jaarlijks ontvangt M. 20.000 meldingen. Dankzij deze tips worden aanhoudingen gedaan en zaken opgelost.
Wat kun je melden?
Bij M. kunnen inwoners en ondernemers bijvoorbeeld melden over:
-       Hennepteelt
-       Drugslabs
-       Geweld
-       Illegale prostitutie
-       Onverklaarbaar vermogen
Meer informatie over Meld Misdaad Anoniem is te vinden op www.meldmisdaadanoniem.nl.