Grote verbouwing Stadsmuseum Veenendaal

31 mei 2023, 13:33 Nieuws
museum 2
VEENENDAAL - Stadmuseum Veenendaal is van maandag 5 juni tot en met maandag 24 juli gesloten, in verband met een grote verbouwing.
Stadsmuseum Veenendaal vertelt het verhaal van Veenendaal. Onderwerpen als turf, wol, Veenendaal tijdens de watersnoodramp van 1855 en Veenendaal in oorlogstijd staan in de vaste presentatie centraal. In de voorste zaal, beter bekend als de vaste tentoonstellingszaal, zal aan de linkerzijde een nieuwe turf- en wolhoek gecreëerd worden. Zo worden er diverse interactieve, digitale elementen toegevoegd en zullen er spellen voor kinderen in de vaste turf en wol presentatie verwerkt worden. Tot slot zal het welbekende “straatje” uit het museum verwijderd worden en zal de achterste zaal (de tijdelijke tentoonstellingszaal) hierdoor vergroot worden.
Bruiklenen
Naast de al bestaande collectie van Stadsmuseum Veenendaal zullen ook drie nieuwe bruikleen (collectie)stukken getoond worden. Namelijk de veenmol uit Naturalis Biodiversity Center in Leiden, de weefjurk van modeontwerper Jan Taminiau uit het Textielmuseum in Tilburg en het veenschilderij uit het Veenkoloniaal Museum in Veendam.
VVV/Museumshop
De VVV/Museumshop zal van 5 juni t/m 24 juli wel geopend zijn. Openingstijden zijn op dinsdag t/m zaterdag van 10:00-17:00.
Marius van Dokkum
Vanaf 25 juli 2023 zal Stadsmuseum Veenendaal openen met de prachtige tentoonstelling ‘Recht uit het hart’ met kunstwerken van de bekende kunstenaar Marius van Dokkum. Stadsmuseum Veenendaal neemt voor een aantal maanden de kunstwerken uit het depot van het Marius van Dokkum Museum in Harderwijk in bruikleen. Tevens zullen er tijdens deze tentoonstellingen diverse activiteiten georganiseerd worden. Houd voor meer informatie de website www.stadsmuseumveenendaal.nl in de gaten!
museum veenendaal interieur