VEENENDAAL - Kinderen in Pakistan hebben het moeilijk. Hun ouders hebben vaak nauwelijks geld om hun school te betalen. Ze steken zich er vaak diep voor in de schulden en worden daardoor moderne slaven, die hun leven lang heel hard moeten werken in de steenfabrieken. Om deze vicieuze cirkel van armoede en slavernij te helpen doorbreken, komen de kinderen van de GAVE scholen in Veenendaal graag in beweging en zo helpen zij mee om arme kinderen in Pakistan naar school te kunnen laten gaan.
Jaarlijks wordt door de diaconie van de Hervormde gemeente Veenendaal een goed doel gekozen, waarvoor in samenwerking met de scholen van Onderwijsgroep GAVE, gespaard wordt. In 2023 is dit het mogelijk maken van christelijk onderwijs in Pakistan. Van 30 januari tot en met 10 februari wordt op de verschillende scholen aandacht besteed aan dit project. Op maandagochtend werd op de Rehobothschool afgetrapt met een presentatie over Pakistan door twee medewerkers van de Gereformeerde Zendingsbond (GZB).
Door middel van foto’s en filmpjes werd getoond hoe erbarmelijk de situatie in Pakistan is, zeker ook na de catastrofale overstromingen in dit deel van Zuid-Azië in het afgelopen jaar. Daarmee is ook direct de verbinding gelegd met de Watersnoodramp in Zeeland, vandaag precies 70 jaar geleden. De kinderen stelden gerichte vragen aan regiocoördinator Daan van der Kraan, die kortgeleden nog een bezoek bracht aan Pakistan en benadrukte hoe belangrijk de scholen zijn voor een goede ontwikkeling van de regio, als middel om zich te ontwikkelen en te voorkomen dat mensen tenonder gaan aan armoede en slavernij.
Voor het project is een bedrag van € 9.000 nodig en dat is het doel waarop de GAVE scholen en de diaconie zich richten, zodat de kinderen een jaar zorgeloos onderwijs kunnen krijgen.
De kinderen van de GAVE scholen willen letterlijk in beweging komen voor de kinderen in Pakistan en organiseren een sponsorloop, waarmee zij zoveel mogelijk geld voor het project hopen op te kunnen halen. De diaconie organiseert op zondag 5 februari een collecte in de kerken om daarmee de opbrengst voor het project te kunnen aanvullen.