Flip Noorman brengt een ode aan Tom Waits

15 apr 2023, 6:00 Nieuws
2223 tc flip noorman f lenny oosterwijk zw1 kleiner
VEENENDAAL - Flip Noorman brengt vrijdag 28 april een muzikale ode aan Tom Waits in Spectrum Veenendaal. Flip Noorman speelt nummers uit het repertoire van Tom Waits in een nieuw jasje.
In de afgelopen jaren bouwde Flip met zijn band de Noormannen gestaag een reputatie op als vreemde eend in de bijt: creatieve arrangementen, scherpe, soms vervreemdende teksten, hele stukken onheilspellend spoken word . Na zijn succesvolle tournee met het werk van Leonard Cohen, is het tijd om zijn andere grote held terug naar Nederland te brengen: Tom Waits.
Flip Noorman zingt Tom Waits wordt een avond waar Noorman op zijn eigenzinnige manier de dronken pianoballades en het dumporkest naar Veenendaal haalt. Hij bewees al een begenadigd vertaler van het werk van Cohen te zijn. In deze voorstelling doet Flip er nog een schepje bovenop; alle teksten zijn Nederlandstalig.
Op zondag 2 april jongstleden won Flip Noorman de Annie M.G. Schmidtprijs voor beste Nederlandstalige lied. Hij won de prijs voor het lied Ze weten wie je bent uit het theaterprogramma Love it . Met deze prijs volgde hij grote namen als Brigitte Kaandorp en Yentl en de Boer op, die eerder deze prijs in ontvangst namen.
De voorstelling is georganiseerd door Theater Lampegiet en vindt plaats in de intieme zaal van Spectrum aan het Kees Stipplein in Veenendaal.
Meer informatie
Vrijdag 28 april 2023 in Spectrum Veenendaal I De voorstelling begint om 20:15 uur. Tickets zijn verkrijgbaar voor €19,50 viawww.lampegiet.nl