Filmhuis Veenendaal zoekt nieuwe vrijwilligers

03 feb 2023, 10:54 Nieuws
werving 1
VEENENDAAL - “Filmhuis Veenendaal zoekt vrijwilligers,” aldus Marianne Broers, het bestuurslid met PR in haar portefeuille. “Onze organisatie biedt wekelijks op een laagdrempelige manier films aan in Spectrum. De kosten kunnen we laag houden, dankzij de inzet van veel vrijwilligers. We zijn zuinig op onze 75 vrijwilligers en willen ze niet overbelasten. Daarom zoeken we naar uitbreiding binnen de teams.”
Persberichten
“Ter ondersteuning van het communicatieteam zoeken we persberichtenschrijvers, een social-mediabeheerder en een grafisch vormgever,” aldus Broers. “We streven er naar dat iedere persberichtenschrijver eens per vier weken een persbericht schrijft over de films die in het weekend draaien. Bovendien leveren de schrijvers feedback op de berichten van de andere schrijvers, zodat we met redactioneel sterke berichten de media kunnen bedienen.” Als tijdsbeslag noemt Broers ongeveer drie uur per maand.
Grafische creatieveling
“Voor de functie van Grafisch Vormgever denken we aan een creatieveling die samen met een collega zorgt voor de vormgeving van onder andere de advertenties in de Rijnpost, beeldmateriaal voor op het filmscherm en incidenteel entreekaartjes, flyers en dergelijke. Een nieuwe frisse blik is welkom en de tijdsbesteding is circa drie uur per maand,” aldus Marianne Broers.
Social-media of host
De derde vacature is een vrijwilliger die het Facebook- en Instagramaccount van het Filmhuis Veenendaal wil bijhouden. “We zoeken een vrijwilliger die passie heeft voor social media. Zij of hij plaatst iedere week de komende films op Facebook en Instagram en beantwoordt vragen van bezoekers. Net als de andere vacatures zijn dit mooie kansen om ervaring op te doen. Ook deze functie vraagt gemiddeld drie uur inzet per maand,” vertelt Broers, die ook heel andere vacatures in de aanbieding heeft: “Een veel algemenere vrijwilligersfunctie is die van host, oftewel gastvrouw of gastheer. Zij zetten gemiddeld tweemaal per maand alles klaar voor de voorstelling, samen met twee of drie andere vrijwilligers. Ook ondersteun je bij de consumptieverkoop, kaartverkoop en geef je informatie als daar naar wordt gevraagd.”
Meer informatie over het Filmhuis Veenendaal en de aanmeldmogelijkheden voor de vrijwilligersfuncties is te vinden op de website van het Filmhuis ( www.filmhuisveenendaal.nl/vrijwilliger-worden/ ). Wie vragen heeft kan mailen naar [email protected] .