'Effectief optreden bij vuurwerk lastig'

03 dec 2020, 13:41 Nieuws
vuurwerk
VEENENDAAL - Een wijkagent checkte maandag 30 november het politiesysteem op vuurwerkmeldingen in de hele wijk Veenendaal-Oost. Dit naar aanleiding van een publicatie in een dagblad. "Ik kwam tussen 16/11 en 30/11 maar één vuurwerkmelding tegen en wel op de Nieuweweg-Noord. En onze wijk is groot.
Dat er al langere tijd vuurwerk afgestoken wordt is wel duidelijk. Dit gebeurt niet alleen in Veenendaal-Oost, maar in heel Veenendaal", aldus de agent.
"Wij beseffen dat dit voor een deel van de Veenendalers en hun huisdieren heel vervelend is. Als inwoner van Veenendaal heb ook ik daar niet alleen beroepsmatig mee te maken. Volgens het artikel stoort het bewoners dat de politie niet handhavend optreedt en er is nergens politie te zien. In het artikel wordt ook vermeld dat de jongeren die de het vuurwerk tot ontploffing brengen steeds een andere plek uitkiezen. Dat laatste maakt gericht en effectief optreden door politie en boa's uitermate lastig. Zat er structuur in, dan was het allemaal niet zo lastig. De wijkagenten van Veenendaal en hun collega's van de Incidentenafhandeling zijn dagelijks in de wijken aanwezig, maar wij zijn niet altijd zichtbaar aanwezig. Zelf reed ik dinsdagavond 1 december in een onopvallend politievoertuig in onder meer Veenendaal-Oost. Mijn collega Jos reed later nog op de mountainbike in Oost."
Blijf vuurwerkoverlast kunnen inwoners melding doen via 0900-8844. "Wij en de boa's blijven proberen om de daders aan te pakken. Als u vragen en opmerkingen heeft kunt u reageren." Mailen via [email protected] kan ook.