De Fabriek op Zondag in oktober

08 okt 2022, 10:20 Nieuws
30okt upcycle cafe
VEENENDAAL - Er is elke zondagmiddag iets te beleven in De Cultuurfabriek Veenendaal, van circa 14.00 tot 16.00 uur in de centrale hal.

16 oktober: Alles over FILM! & film maken (met je smartphone) (8 t/m 12 jaar)

Ben jij dol op film en animatie en droom je er stiekem wel van om later filmmaker te worden? Of ben je gewoon heel nieuwsgierig hoe dat allemaal werkt met film én zou je het ook wel eens zelf uit willen proberen? Tijdens dit kindercollege leer je alles over film en animatie én ga je ook zelf aan de slag met toffe oefeningen en opdrachten! Kennis of ervaring is niet nodig. Een smartphone en enthousiasme wel. Zien we jou ook op zondag 16 oktober? Kaartjes kosten €2,50.
16oktober kindercollege film

23 oktober: Mega Grote Bouw Tafel (4 t/m 12 jaar)

Ben je op zoek naar een leuke activiteit voor in de herfstvakantie? Kom gezellig bouwen aan de Mega Grote Bouw Tafel! In samenwerking met Speelotheek Veenendaal zullen op zondag 23 oktober allerlei soorten bouwmateriaal uitgestald worden. Bouw jij de hoogste toren of je eigen fantasie kasteel? Of ga je aan de slag met een supersnelle knikkerbaan? Leef je uit met allerlei verschillende soorten bouwmateriaal. Van eenvoudig tot uitdagend en van jong tot oud! Op zondag 23 oktober tussen 14.00 uur tot 16.00 uur kan je in de centrale hal van De Cultuurfabriek lekker aan de slag met de mega grote bouw tafel!
23okt mega grote bouw tafel
30oktober diy papieren hoedje

30 oktober: DIY Knutseltafel: 1-2-3-4 Hoedje van Papier!

Kom op zondag 30 oktober gezellig langs bij de ‘DIY (Do It Yourself) Knutseltafel’? Deze zondag kun je zelf je eigen hoedje komen maken. Van een papieren bordje! Knip, plak en teken jouw eigen pet, kroon of fantasiehoed. En versier hem precies zoals jij dat wil! Is het je gelukt om een mooie hoed te maken? Dan mag je misschien wel meelopen met de modeshow om 15.30 uur!
30 oktober: Upcycle Café (vanaf 16 jaar)
Wist je dat je met oude kleding ook hele mooie én duurzame nieuwe fashion items kunt maken? Dat ontdek je tijdens het Upcycle Café!
Doe mee aan de Workshop Upcycling op zondag 30 oktober in De Cultuurfabriek. Een naaimachine of ervaring is niet nodig. Je hoeft alleen zelf een of een aantal oude kledingstukken mee te nemen die je een nieuw leven zou willen inblazen. Zijn de nieuwe fashion items klaar? Dan kun je ze tonen tijdens de aansluitende modeshow, waarbij ook designer Sabine Heijnen de stukken uit haar eigen collectie zal laten zien! Kaartjes voor de workshop kosten €5 en de modeshow is gratis.
Meer activiteiten
Er is elke zondag wel iets te beleven in De Cultuurfabriek. Bekijk alle zondagactiviteiten op www.bibliotheekveenendaal.nl/defabriekopzondag . Meld je aan via de website of bij de servicebalie in De Cultuurfabriek.