Dag van de Geschiedenis

24 okt 2021, 7:00 Nieuws
oud2
VEENENDAAL - De Cultuurfabriek viert zaterdag 30 oktober de Dag van de Geschiedenis, met allerlei gratis activiteiten voor jong en oud. Kom langs en geniet van het thema 'Aan het werk'.
Ontdek verschillende oude en nieuwe beroepen en probeer ze zelf uit! Op de Dag van de Geschiedenis leer je meer over diverse oude ambachten - van houtsnijwerk tot sigaren maken - en ga zelf creatief aan de slag met vilt, leer je plaatjes draaien en nog veel meer. Bij elk beroep krijg je een stempel. Verzamel jij ze allemaal? De stempelroute is voor kinderen vanaf 8 jaar. Haal jouw stempelkaart bij de klantenservicein De Cultuurfabriek.
Reis door de tijd
Ontdek met historisch filmmateriaal hoe Veenendaal is veranderd door de jaren heen, ga mee op een rondleiding door het museum en bewonder alle oude arbeiderskleding. Er is genoeg te doen tijdens de Dag van de Geschiedenis!
Levende Jukebox
In de centrale hal vraag je de leukste plaatjes aan bij Veenendaals levende jukebox DJ Conga. Dans gezellig mee met de leukste arbeidsvitamines, we gaan 'back tothe seventies' met bekende liedjes die je zó kan meeneuriën; ABBA, Neil Diamond, Stevie Wonder, Diana Ross en nog veel meer!
Twee exposities
In De Cultuurfabriek kun je op de Dag van de Geschiedenis twee exposities komen bewonderen. Voor de Reizende Tentoonstelling ‘Beroepen’ zijn Veense ouderen geïnterviewd over het beroep dat ze vroeger hadden. Zes lokale kunstenaars werkten deze verhalen uit tot prachtige kunstwerken.De expositie 'Eerste generatie Marokkaanse Veenendalers in beeld' laat foto- en filmmateriaal zien van Marokkaanse gastarbeiders van het eerste uur.Meer weten? Luister dan naar de Podcasts van Gemeentearchief Veenendaal.
Meer informatie
Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt door Bibliotheek Veenendaal, Museum Veenendaal, Historische Vereniging Oud Veenendaal en Gemeentearchief Veenendaal.
Meer informatie is te vinden op de website van de Bibliotheek: www.bibliotheekveenendaal.nl .
oud1