Crisisherstelfonds voor maatschappelijke organisaties?

04 mei 2023, 10:45 Nieuws
gemeentehuis 9 b
VEENENDAAL - De gemeenteraad beslist deze maand mei of zij een bedrag van 585.000 euro zal uittrekken voor een crisisherstelfonds. Hieruit wordt geld geput voor maatschappelijke organisaties.
De hoge energieprijzen raken iedereen. Niet alleen bewoners, ook maatschappelijke organisaties hebben te lijden onder de sterk gestegen energieprijzen. Sommige maatschappelijke organisaties hebben nog een langlopend (goedkoper) energiecontract of voldoende eigen middelen om de prijsstijgingen op te vangen. Maar er zijn ook organisaties die de gestegen lasten minder goed (of in elk geval niet langdurig) kunnen dragen. Het college van B&W stelt de raad voor om een crisisherstelfonds in het leven te roepen. Maatschappelijke organisaties die het nodig hebben, kunnen uit dit fonds eenmalige energiecompensatie krijgen. De raad wordt gevraagd om hiervoor een budget van € 585.000,- beschikbaar te stellen. Het college van B&W stelt voor om deze kosten te dekken uit de nog beschikbare coronagelden.
Dit onderwerp wordt besproken in de raadscommissie op dinsdag 16 mei en in de raadsvergadering van donderdag 25 mei, om dan een besluit te nemen.