Concentreren van winkels in het centrum

07 dec 2022, 15:39 Nieuws
bernard van kreelpoort 2 b
VEENENDAAL - De gemeente vindt het belangrijk dat er in Veenendaal een goed winkelaanbod is voor inwoners en bezoekers. Hoe de gemeente hier nu en in de toekomst voor wil zorgen staat beschreven in het geactualiseerde detailhandelsbeleid 2022 – 2026. De kern van het beleid blijft gelijk aan het beleid uit 2021. Nieuw onderzoek laat zien dat de gemeente hiermee op de goede weg zit Maar het beleid is wel aangepast aan de huidige ontwikkelingen, zoals de effecten van corona, de energiecrisis, inflatie en personeelstekorten.
Een van de belangrijkste punten uit het vernieuwde detailhandelsbeleid is het concentreren van winkels in het centrum, buurtwinkelcentra en de woonboulevard. In het centrum blijft winkelen belangrijk, maar er worden steeds vaker functies aan toegevoegd. Zoals horeca, vermaak, kantoren en woningen. Daarnaast zijn inwoners en bezoekers uitgebreid gevraagd naar hun wensen ten aanzien van de winkelcentra. Ook dit is meegenomen in het vernieuwde beleid en wordt de komende jaren aan gewerkt.
Winkelstad bij uitstek
Wethouder Marco Verloop: “Veenendaal is een winkelstad bij uitstek, maar dat willen we ook graag zo houden. De leegstand verdwijnt niet vanzelf, dus we zullen hard aan de slag moeten. Met dit beleid van concentratie en toevoegen van functies hopen we daar een antwoord op gevonden te hebben. Daarnaast willen we praktisch aan de slag met de wensen van inwoners die we opgehaald hebben. Zij weten als gebruikers tenslotte het beste hoe we onze winkelcentra nóg mooier kunnen maken.”
Vaststelling door gemeenteraad
Op 26 januari 2023 neemt de gemeenteraad een besluit over het nieuwe detailhandelsbeleid.
Noot voor de redactie:
Heeft u vragen over dit persbericht, dan kunt u contact opnemen met de woordvoerders van gemeente Veenendaal: Frank Bartelds en Nancy Teunissen, via (0318) 538 538 of [email protected]